Een onvergetelijk opera festival in de stad van Romeo en Julia

Bus - vlieg

Bezoek met De Limburger Reizen het unieke jaarlijkse festijn, de opera’s in Verona! Stad van Romeo en Julia, met een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters van Italië, het op twee na grootste in zijn soort, midden in de historische oude binnenstad vol cultuurschatten van Verona. Ook in 2024 is het de locatie van het beroemdste operafestival dat elk jaar plaatsvindt. Gedurende deze tijd is Verona een mekka voor alle operaliefhebbers. De opera’s zijn een unieke belevenis, in een prachtig decor met een geweldige akoestiek!  We bieden een compleet pakket aan met een goed hotel in hartje stad, bezoek aan de twee opera’s Aida en Carmen in de Arena. We vliegen met Eurowings rechtstreeks naar Verona, uiteraard is de transfer naar de luchthaven en terug inbegrepen. Evenals een excursieprogramma, natuurlijk wordt u tijdens deze reis volledig begeleid door onze eigen De Limburger Reizen reisbegeleiding!

Dag 1: Heenreis Limburg - Verona

In de ochtend wordt u opgehaald vanaf de Limburgse opstapplaatsen en per comfortabele touringcar naar de luchthaven van Keulen gebracht. We vliegen om 11.10 uur (onder voorbehoud) met Eurowings naar Verona, waar we rond 12.35 uur landen. Na aankomst volgt de transfer naar uw 4-sterrenhotel Firenze, waar u de komende 5 nachten zult verblijven op een perfecte locatie in het centrum van Verona. ’s Avonds is diner op eigen gelegenheid.

Dag 2: Verona en Opera voorstelling Aida

Na het ontbijt maken we o.l.v. een lokale gids kennis met de historische schatten van Verona. Verona heeft een mooi oud centrum met een kathedraal, het Castel San Pietro, vanwaar er een prachtig uitzicht is over de stad en meerdere kerkgebouwen. Hoogtepunten zijn onder meer de Romeinse arena, de 18e-eeuwse Piazza Bra en de vele omliggende paleizen en de prachtige renaissancetuin, waaronder de Giardino Giusti, waarvan gezegd wordt dat Mozart daar regelmatig gewandeld zou hebben. De middag is ter vrije beschikking. Neem een lekker kopje koffie met Bacio di Giulietta (‘kus van Julia’) of een Sospiro di Romeo (‘zucht van Romeo’). Bij L’arte dé gelato krijgt u het lekkerste ijs van Verona. Voordat we naar de Arena lopen, dineren we vanavond in een lokaal restaurant in het centrum van Verona.

Aida, een hoogtepunt van het Opera Festival sinds de start, belichaamt Verdi’s meesterschap. Het prachtige amfitheater dient als achtergrond voor de grandeur van deze opera. Het verhaal begint met de ontvoering van Aida, een Ethiopische prinses, die als slavin wordt gehouden door Amneris, dochter van de Egyptische farao. Aida en Radamès, een Egyptische legeraanvoerder, raken verliefd. Radamès wordt echter gedwongen Egypte te leiden tegen Ethiopië, waardoor hij in een innerlijk conflict belandt. Terwijl hun liefde bloeit, groeit Amneris’ jaloezie. De politieke spanningen escaleren, leidend tot een dramatisch einde waarin Aida en Radamès samen in een tombe kiezen voor het ultieme offer van liefde en trouw.

We hebben goede zitplaatsen in de Arena gereserveerd: Settore VERDI zijn genummerde ijzeren stoelen met rugleuning maar zonder kussen (zelf een kussen meenemen of huren)

Dag 3: Vicenza

Vandaag verkennen we het historische Vicenza, bekend om zijn monumentale Basilica en het Teatro Olimpico. De stad ademt architectonische pracht, waarbij de invloed van de beroemde architect Andrea Palladio zichtbaar is in drieëntwintig schitterende gebouwen. Bewonder de majestueuze schoonheid terwijl we een ontdekkingstocht maken door de elegante straten, langs statige paleizen en indrukwekkende monumenten. Na een boeiende verkenningstocht keren we terug naar Verona, met herinneringen aan de weelderige architectuur en historische schatten van Vicenza. U dineert op eigen gelegenheid in een restaurant naar keuze in de Verona. U heeft de mogelijkheid om optioneel een extra opera voorstelling te reserveren (€ 145,- per persoon, bij boeking opgeven). Om 21.15 uur staat de vrolijke opera Il Barbiere di Siviglia op het programma in de Arena.

“Il Barbiere di Siviglia” vertelt het verhaal van graaf Almaviva, vermomd als Lindoro, die de liefde van Rosina probeert te winnen. Ondersteund door de sluwe barbier Figaro, die intriges smeedt tegen de voogd van Rosina, Dr. Bartolo, ontvouwt zich een komische reeks van vermommingen en plannen. Met humor en slimheid triomfeert uiteindelijk de liefde, waardoor gelukkige verbintenissen ontstaan en de bedrieglijke Bartolo verslagen wordt. Rossini’s bruisende muziek versterkt de levendige sfeer van dit verhaal, waarin liefde, listigheid en komische verwikkelingen samenkomen tot een vrolijk en bevredigend einde in het 18e-eeuwse Sevilla.

Dag 4: Opera Carmen

Deze dag is ter vrije beschikking, breng eventueel een bezoek aan het “Huis van Julia” Casa di Giulietta, met het beroemde balkon.

Na het gezamenlijke diner, bezoekt u vanavond een van de beroemdste opera’s ooit gecomponeerd, Carmen. Gemaakt door de Franse componist Georges Bizet. Het verhaal draait om Carmen,  ze staat bekend om haar schoonheid en vrijgevochten geest, maar ook om haar onafhankelijkheid en verleidelijke aard. Carmen verleidt Don José, een sergeant in het leger, maar haar gevoelens voor hem zijn vluchtig. Wanneer ze de beroemde aria “Habanera” zingt, spreekt ze over haar vrije geest en het feit dat ze nooit gebonden zal zijn aan liefde. Hun relatie wordt gecompliceerd als Carmen haar oog laat vallen op de toreador Escamillo. Het verhaal draait om jaloezie, passie en wraak. Uiteindelijk leidt Carmen’s onafhankelijkheid tot conflicten met Don José, wat tragische gevolgen heeft. Het is een meeslepend drama met enkele van de meest bekende melodieën in de operageschiedenis, waaronder de beroemde “Toreadorsong” en “Habanera”.

We hebben goede zitplaatsen in de Arena gereserveerd: Settore VERDI zijn genummerde ijzeren stoelen met rugleuning maar zonder kussen.

Dag 5: Gardameer

In de ochtend brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Lago di Garda, het bekende Gardameer en een juweel in de regio. Ontdek de pracht van Sirmione en Peschiera del Garda, met voldoende vrije tijd om langs de oevers van het meer te wandelen en te genieten van de schilderachtige omgeving. Na deze ervaring heeft u in de namiddag tijd om te ontspannen en diner is op eigen gelegenheid.

Dag 6: Terugreis van Verona naar Limburg

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. We vliegen om 12.15 uur (onder voorbehoud) terug naar Keulen Airport waar we rond 13.40 uur landen. Vervolgens wordt u weer per touringcar comfortabel terug gereden naar uw Limburgse opstapplaats. Dan komt er een einde aan een prachtige beleving! Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Firenze**** - Verona

U verblijft in het 4-sterrenhotel Firenze in hart van Verona. Dit hotel straalt een tijdloze Italiaanse charme uit met klassieke kamers die variëren in inrichting en voorzien van airconditioning, haardroger, kluis en badkamer met bad/douche. Hotel Firenze is gunstig gelegen op slechts 10 minuten lopen van de beroemde Arena di Verona. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Verona, met een overvloed aan mogelijkheden om te genieten van heerlijke lunches en diners. Laat u verrassen door de lokale keuken en ontdek de culinaire hoogstandjes die deze betoverende stad te bieden heeft.

De ruime premium kamers zijn met toeslag te reserveren en beschikken over een douche met chromotherapie en touch screen waarmee u diverse functies in de kamer kan instellen zoals temperatuur, verlichting en rolluiken.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Tweepersoonskamer premium€ 120,-
Tweepersoonskamer voor alleengebruik€ 519,-

Website Hotel Firenze**** - Verona

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelnemers)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Bezoek met De Limburger Reizen het unieke jaarlijkse festijn, de opera’s in Verona! Stad van Romeo en Julia, met een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters van Italië, het op twee na grootste in zijn soort, midden in de historische oude binnenstad vol cultuurschatten van Verona. Ook in 2024 is het de locatie van het beroemdste operafestival dat elk jaar plaatsvindt. Gedurende deze tijd is Verona een mekka voor alle operaliefhebbers. De opera’s zijn een unieke belevenis, in een prachtig decor met een geweldige akoestiek!  We bieden een compleet pakket aan met een goed hotel in hartje stad, bezoek aan de twee opera’s Aida en Carmen in de Arena. We vliegen met Eurowings rechtstreeks naar Verona, uiteraard is de transfer naar de luchthaven en terug inbegrepen. Evenals een excursieprogramma, natuurlijk wordt u tijdens deze reis volledig begeleid door onze eigen De Limburger Reizen reisbegeleiding!
Dagprogramma

Dag 1: Heenreis Limburg - Verona

In de ochtend wordt u opgehaald vanaf de Limburgse opstapplaatsen en per comfortabele touringcar naar de luchthaven van Keulen gebracht. We vliegen om 11.10 uur (onder voorbehoud) met Eurowings naar Verona, waar we rond 12.35 uur landen. Na aankomst volgt de transfer naar uw 4-sterrenhotel Firenze, waar u de komende 5 nachten zult verblijven op een perfecte locatie in het centrum van Verona. ’s Avonds is diner op eigen gelegenheid.

Dag 2: Verona en Opera voorstelling Aida

Na het ontbijt maken we o.l.v. een lokale gids kennis met de historische schatten van Verona. Verona heeft een mooi oud centrum met een kathedraal, het Castel San Pietro, vanwaar er een prachtig uitzicht is over de stad en meerdere kerkgebouwen. Hoogtepunten zijn onder meer de Romeinse arena, de 18e-eeuwse Piazza Bra en de vele omliggende paleizen en de prachtige renaissancetuin, waaronder de Giardino Giusti, waarvan gezegd wordt dat Mozart daar regelmatig gewandeld zou hebben. De middag is ter vrije beschikking. Neem een lekker kopje koffie met Bacio di Giulietta (‘kus van Julia’) of een Sospiro di Romeo (‘zucht van Romeo’). Bij L’arte dé gelato krijgt u het lekkerste ijs van Verona. Voordat we naar de Arena lopen, dineren we vanavond in een lokaal restaurant in het centrum van Verona.

Aida, een hoogtepunt van het Opera Festival sinds de start, belichaamt Verdi’s meesterschap. Het prachtige amfitheater dient als achtergrond voor de grandeur van deze opera. Het verhaal begint met de ontvoering van Aida, een Ethiopische prinses, die als slavin wordt gehouden door Amneris, dochter van de Egyptische farao. Aida en Radamès, een Egyptische legeraanvoerder, raken verliefd. Radamès wordt echter gedwongen Egypte te leiden tegen Ethiopië, waardoor hij in een innerlijk conflict belandt. Terwijl hun liefde bloeit, groeit Amneris’ jaloezie. De politieke spanningen escaleren, leidend tot een dramatisch einde waarin Aida en Radamès samen in een tombe kiezen voor het ultieme offer van liefde en trouw.

We hebben goede zitplaatsen in de Arena gereserveerd: Settore VERDI zijn genummerde ijzeren stoelen met rugleuning maar zonder kussen (zelf een kussen meenemen of huren)

Dag 3: Vicenza

Vandaag verkennen we het historische Vicenza, bekend om zijn monumentale Basilica en het Teatro Olimpico. De stad ademt architectonische pracht, waarbij de invloed van de beroemde architect Andrea Palladio zichtbaar is in drieëntwintig schitterende gebouwen. Bewonder de majestueuze schoonheid terwijl we een ontdekkingstocht maken door de elegante straten, langs statige paleizen en indrukwekkende monumenten. Na een boeiende verkenningstocht keren we terug naar Verona, met herinneringen aan de weelderige architectuur en historische schatten van Vicenza. U dineert op eigen gelegenheid in een restaurant naar keuze in de Verona. U heeft de mogelijkheid om optioneel een extra opera voorstelling te reserveren (€ 145,- per persoon, bij boeking opgeven). Om 21.15 uur staat de vrolijke opera Il Barbiere di Siviglia op het programma in de Arena.

“Il Barbiere di Siviglia” vertelt het verhaal van graaf Almaviva, vermomd als Lindoro, die de liefde van Rosina probeert te winnen. Ondersteund door de sluwe barbier Figaro, die intriges smeedt tegen de voogd van Rosina, Dr. Bartolo, ontvouwt zich een komische reeks van vermommingen en plannen. Met humor en slimheid triomfeert uiteindelijk de liefde, waardoor gelukkige verbintenissen ontstaan en de bedrieglijke Bartolo verslagen wordt. Rossini’s bruisende muziek versterkt de levendige sfeer van dit verhaal, waarin liefde, listigheid en komische verwikkelingen samenkomen tot een vrolijk en bevredigend einde in het 18e-eeuwse Sevilla.

Dag 4: Opera Carmen

Deze dag is ter vrije beschikking, breng eventueel een bezoek aan het “Huis van Julia” Casa di Giulietta, met het beroemde balkon.

Na het gezamenlijke diner, bezoekt u vanavond een van de beroemdste opera’s ooit gecomponeerd, Carmen. Gemaakt door de Franse componist Georges Bizet. Het verhaal draait om Carmen,  ze staat bekend om haar schoonheid en vrijgevochten geest, maar ook om haar onafhankelijkheid en verleidelijke aard. Carmen verleidt Don José, een sergeant in het leger, maar haar gevoelens voor hem zijn vluchtig. Wanneer ze de beroemde aria “Habanera” zingt, spreekt ze over haar vrije geest en het feit dat ze nooit gebonden zal zijn aan liefde. Hun relatie wordt gecompliceerd als Carmen haar oog laat vallen op de toreador Escamillo. Het verhaal draait om jaloezie, passie en wraak. Uiteindelijk leidt Carmen’s onafhankelijkheid tot conflicten met Don José, wat tragische gevolgen heeft. Het is een meeslepend drama met enkele van de meest bekende melodieën in de operageschiedenis, waaronder de beroemde “Toreadorsong” en “Habanera”.

We hebben goede zitplaatsen in de Arena gereserveerd: Settore VERDI zijn genummerde ijzeren stoelen met rugleuning maar zonder kussen.

Dag 5: Gardameer

In de ochtend brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Lago di Garda, het bekende Gardameer en een juweel in de regio. Ontdek de pracht van Sirmione en Peschiera del Garda, met voldoende vrije tijd om langs de oevers van het meer te wandelen en te genieten van de schilderachtige omgeving. Na deze ervaring heeft u in de namiddag tijd om te ontspannen en diner is op eigen gelegenheid.

Dag 6: Terugreis van Verona naar Limburg

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. We vliegen om 12.15 uur (onder voorbehoud) terug naar Keulen Airport waar we rond 13.40 uur landen. Vervolgens wordt u weer per touringcar comfortabel terug gereden naar uw Limburgse opstapplaats. Dan komt er een einde aan een prachtige beleving! Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Firenze**** - Verona

U verblijft in het 4-sterrenhotel Firenze in hart van Verona. Dit hotel straalt een tijdloze Italiaanse charme uit met klassieke kamers die variëren in inrichting en voorzien van airconditioning, haardroger, kluis en badkamer met bad/douche. Hotel Firenze is gunstig gelegen op slechts 10 minuten lopen van de beroemde Arena di Verona. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Verona, met een overvloed aan mogelijkheden om te genieten van heerlijke lunches en diners. Laat u verrassen door de lokale keuken en ontdek de culinaire hoogstandjes die deze betoverende stad te bieden heeft.

De ruime premium kamers zijn met toeslag te reserveren en beschikken over een douche met chromotherapie en touch screen waarmee u diverse functies in de kamer kan instellen zoals temperatuur, verlichting en rolluiken.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Tweepersoonskamer premium€ 120,-
Tweepersoonskamer voor alleengebruik€ 519,-

Website Hotel Firenze**** - Verona

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelnemers)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per comfortabele touringcar van Limburg naar Keulen Airport v.v.
 • Vluchten Keulen – Verona v.v. met Eurowings
 • 20 kg ruimbagage per persoon
 • 8 kg handbagage per persoon
 • Hoteltransfer luchthaven - hotel v.v.
 • 5 nachten in Hotel Firenze**** in het centrum van Verona
 • 5x ontbijtbuffet
 • 2x diner in lokaal restaurant
 • Stadswandelingen in Verona o.l.v. een lokale gids
 • Operavoorstelling Aida met zitplaatsen Gradinata numerata centrale 1. Settore VERDI
 • Excursie Vicenza
 • Stadswandeling in Vicenza o.l.v. een lokale gids
 • Operavoorstelling Carmen zitplaatsen Gradinata numerata centrale 1. Settore VERDI.
 • Excursie Gardameer
 • Audiosysteem (oortjes)
 • Toeristenbelastingen
 • De Limburger Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Il Barbiere di Siviglia: optioneel bij te boeken à € 145,00 p.p. Gelieve bij boeking aan te geven.
 • Niet genoemde maaltijden
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 29,50 per reservering
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boekingsformulier
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • Niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn
 • Tijdens de opera's is het voor de heren verplicht om een lange broek te dragen!
 • Mochten de weersomstandigheden verhinderen dat de show volgens schema kan plaatsvinden, dan kan Fondazione Arena di Verona het begin van de voorstelling met maximaal 150 minuten uitstellen voordat de uiteindelijke annulering van de show wordt aangekondigd.
 • In het geval dat de show wordt stopgezet nadat deze is begonnen, hebben toeschouwers geen recht op restitutie van hun tickets.
 • Programma en vluchten onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden: