Unieke & onvergetelijke Lapland reis met speciaal geselecteerde excursies! - veel inclusief!

Bus - vlieg

De Limburger Reizen biedt u een unieke, onvergetelijke en COMPLETE-reis vol alle HOOGTEPUNTEN naar het sprookjesachtige Lapland, en uiteraard volledig en goed begeleid door onze eigen Limburgse reisbegeleiding! Kortom een ware droombestemming met een dik pak sneeuw in de wintermaanden en één van die “één keer in het leven” bestemmingen waar u geweest moet zijn met zeer veel inclusief!. Overdag hebben we unieke activiteiten voor u geselecteerd zoals een sleetocht met rendieren, u ziet en leert hoe u moet ijsvissen op een bevroren meer, we maken een mooie natuurtocht met sneeuwscooters en uiteraard een echte husky-safari, onderweg ontmoeten we de lokale bewoners, de Sámi! Al deze ervaringen zal u nooit meer vergeten, uw fotocamera en ogen maken overuren. ’s Avonds dineren we in echte Lapse restaurants, o.a. het heerlijke en prachtig gelegen Aurora Sky Restaurant. Een echt hoogtepunt is dineren in het restaurant van het Lainio Snow Village, een complex volledig gebouwd uit ijs! Ondertussen geniet u van de miljoenen sterren en is de kans zeer groot dat u het dansende Noorderlicht aan de hemel gaat aanschouwen. In Lapland is de natuur nog puur en onaangetast, dit wordt goed bewaakt door de lokale bewoners, die hun eigen taal en cultuur hebben.  We verblijven in het gezellige Levi in Finland, ten noorden van de poolcirkel in West-Lapland. Ook wel bekend van de kerstspecial van All You Need is Love met Robert ten Brink. We hebben speciaal gekozen voor dit dorp, hier zijn winkels, leuke restaurants en verschillende bars, maar waar zeker ook een echte Lapse sfeer heerst. Lees ons uitgebreide programma, en bekijk vooral ook de filmpjes en links die wij noemen op onze website om alvast in de sfeer te komen. Gaat u samen met ons een droomvakantie beleven in Lapland?

De gemiddelde temperatuur is in  tussen de -5 en -15 graden, de zon komt net boven de horizon uit en tijdens onze buitenactiviteiten is ruim voldoende licht. Een belevenis op zich.

Dag 1 - Brussel-Kittila-Levi

Vanuit onze opstapplaatsen in Limburg rijden we naar de luchthaven van Brussel. Van hieruit vliegen we met Finnair om 11.40u via Helsinki naar de poolcirkel, omstreeks 17.50u landen we op de luchthaven van Kittila. Handschoenen aan en muts op, transfer naar onze vakantieplaats Levi, en na het inchecken, dineren we in ons hotel. Geniet daarna nog van een korte wandeling door de omgeving of heerlijk aan het haardvuur een drankje doen. We verblijven deze reis in het Levi Hotel Spa, vol faciliteiten (zie de hotelbeschrijving) en gelegen in het gelijknamige dorp.

Dag 2 - Rendierentocht, Ijsvissen & Kammi-Restaurant

We starten met een goed verzorgd Fins ontbijtbuffet in ons hotel. Daarna trekken we warme kleding aan. Thermische kleding t.w.v. €60 huur p.p. is inclusief!, zodat u gegarandeerd bestand bent tegen de kou en tevens goed en professioneel gekleed. Daarna maken we door -het met een pak sneeuw ondergedompelde bos- een rendieren-sledetocht van 3 km, u mag ook sturen, maar geen zorgen, de rendieren weten waar ze naar toe moeten. Onderweg gaan we proberen onze lunch te vangen op het bevroren Hukkajärvi meer, waar u wordt geleerd hoe echt ijsvissen werkt. Daarna heeft u nog de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken in de natuur, de typische lunch is inclusief in een echte Lapse hut. Hier komt u ook veel te weten van de rendieren en andere dieren die in de Lapse bossen wonen. In de middag komen we terug in ons hotel in Levi, waarna u nog even het dorpje in kan gaan. ’s Avonds dineren we in het typische Lapse restaurant Saamen Kammi, we maken er samen een gezellige avond van!

Dag 3 - Sneeuwscooter Safari & Aurora Sky

Vandaag weer een unieke ervaring! We maken een 3u durende sneeuwscootersafari, het meest geliefde vervoersmiddel van de Lappen, (bestuurders rijbewijs verplicht), we passen het tempo op de groep aan en u krijgt een instructie, onderweg rijden we door het prachtige sneeuwlandschap. Onderweg maken we diverse pauzes om foto’s te maken en vooral te genieten! Rond de lunch pauzeren we voor een versnapering en een warm drankje. In de middag kunt u even rusten in uw hotel, of een wandeling maken. U moet goed uitgerust zijn want ’s avonds staat weer een hele speciale diner locatie op het programma: het Aurora Sky Restaurant in de vorm van een iglo. In het restaurant is een grote open haard en op de bovenste verdieping een groot glazen dak! Want ’s avonds is het spotten van het dansende noorderlicht een must! Na het diner transfer terug naar ons hotel.

Dag 4 - Husky-Safari & Levi

Een sneeuw avontuur! We horen ze van ver al blaffen van opwinding, we maken een husky-safari van 5km. De getrainde en speciaal gefokte Husky’s en sledehonden trekken ons voort door de witte natuurpracht. Na de safari brengen we nog even door met de honden, en kunt u alles over de historie en honden te weten komen, dit onder het genot van een warm drankje aan een buitenvuur. De resterende middag en avond heeft u ter vrije beschikking. Levi en het hotel bieden u veel mogelijkheden om te dineren.

Dag 5 - Vrije tijd & Lainio Snow Village

Deze ochtend en middag zijn ter vrije beschikking, na enkele intensieve dagen kunt u deze naar eigen wens indelen. Maak een mooie wandeling over de vele wandelpaden, of ga voor de liefhebbers skiën op de pistes rondom Levi, een van de bekendste Finse skigebieden, materiaal kunt u eventueel ter plaatse huren. Extra winter-excursies kunt boeken bij het plaatselijke toeristenbureau, uw reisbegeleiding kan u hierbij assisteren. Aan het begin van de avond verzamelen we voor een unieke laatste avond “in de sneeuw en het ijs”. We brengen een bezoek aan het Lainio Snow Village, jaarlijks volledig gebouwd uit 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder ijs. Een prachtig bouwsel! Na aankomst in de village toosten we op onze unieke ervaringen in de Ice-bar. Vervolgens krijgen we een rondleiding door het ijscomplex, de ijskapel en zien we diverse ijssculpturen. We dineren we in het ijs-restaurant, een uniekere afscheidsdiner kunnen we ons niet wensen! Heeft u het in uw warme kleding nog te koud, er zijn extra dekens beschikbaar! Er wordt goed voor u gezorgd!  Bij goed weer kunt u door de weinige luchtvervuiling hier ver van de bewoonde wereld, het noorderlicht aanschouwen.

Dag 6 - Thuisreis

De laatste reisdag is alweer aangebroken. U kunt rustig ontbijten, we verlaten Levi en transfer naar de luchthaven van Kittla. We vliegen om 13.35 uur wederom via Helsinki terug naar Brussel (aankomst ca. 18.20u), waar onze luxe warme touringcar op ons staat te wachten voor de verdere terugreis naar Limburg, u gaat zeker nog nagenieten en vooral vertellen over deze onvergetelijke reis!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Levi Hotel Spa****

We verblijven in dit moderne 4* hotel op loopafstand van het centrum van Levi, waar vele winkeltjes en culinair vermaak is. Het hotel beschikt over nette kamers verdeeld over diverse gebouwen, een uitgebreid spa centrum met 17 verschillende binnen- en buitenbaden en diverse sauna’s. Het hotel heeft ook een bar en diverse restaurants.

Hotel verzorging: Conform programmaomschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 379,-

Website Levi Hotel Spa****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Urmond- Carpoolplaats naast Vd Valk Hotel
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie

De Limburger Reizen biedt u een unieke, onvergetelijke en COMPLETE-reis vol alle HOOGTEPUNTEN naar het sprookjesachtige Lapland, en uiteraard volledig en goed begeleid door onze eigen Limburgse reisbegeleiding! Kortom een ware droombestemming met een dik pak sneeuw in de wintermaanden en één van die “één keer in het leven” bestemmingen waar u geweest moet zijn met zeer veel inclusief!. Overdag hebben we unieke activiteiten voor u geselecteerd zoals een sleetocht met rendieren, u ziet en leert hoe u moet ijsvissen op een bevroren meer, we maken een mooie natuurtocht met sneeuwscooters en uiteraard een echte husky-safari, onderweg ontmoeten we de lokale bewoners, de Sámi! Al deze ervaringen zal u nooit meer vergeten, uw fotocamera en ogen maken overuren. ’s Avonds dineren we in echte Lapse restaurants, o.a. het heerlijke en prachtig gelegen Aurora Sky Restaurant. Een echt hoogtepunt is dineren in het restaurant van het Lainio Snow Village, een complex volledig gebouwd uit ijs! Ondertussen geniet u van de miljoenen sterren en is de kans zeer groot dat u het dansende Noorderlicht aan de hemel gaat aanschouwen. In Lapland is de natuur nog puur en onaangetast, dit wordt goed bewaakt door de lokale bewoners, die hun eigen taal en cultuur hebben.  We verblijven in het gezellige Levi in Finland, ten noorden van de poolcirkel in West-Lapland. Ook wel bekend van de kerstspecial van All You Need is Love met Robert ten Brink. We hebben speciaal gekozen voor dit dorp, hier zijn winkels, leuke restaurants en verschillende bars, maar waar zeker ook een echte Lapse sfeer heerst. Lees ons uitgebreide programma, en bekijk vooral ook de filmpjes en links die wij noemen op onze website om alvast in de sfeer te komen. Gaat u samen met ons een droomvakantie beleven in Lapland?

De gemiddelde temperatuur is in  tussen de -5 en -15 graden, de zon komt net boven de horizon uit en tijdens onze buitenactiviteiten is ruim voldoende licht. Een belevenis op zich.

Dagprogramma

Dag 1 - Brussel-Kittila-Levi

Vanuit onze opstapplaatsen in Limburg rijden we naar de luchthaven van Brussel. Van hieruit vliegen we met Finnair om 11.40u via Helsinki naar de poolcirkel, omstreeks 17.50u landen we op de luchthaven van Kittila. Handschoenen aan en muts op, transfer naar onze vakantieplaats Levi, en na het inchecken, dineren we in ons hotel. Geniet daarna nog van een korte wandeling door de omgeving of heerlijk aan het haardvuur een drankje doen. We verblijven deze reis in het Levi Hotel Spa, vol faciliteiten (zie de hotelbeschrijving) en gelegen in het gelijknamige dorp.

Dag 2 - Rendierentocht, Ijsvissen & Kammi-Restaurant

We starten met een goed verzorgd Fins ontbijtbuffet in ons hotel. Daarna trekken we warme kleding aan. Thermische kleding t.w.v. €60 huur p.p. is inclusief!, zodat u gegarandeerd bestand bent tegen de kou en tevens goed en professioneel gekleed. Daarna maken we door -het met een pak sneeuw ondergedompelde bos- een rendieren-sledetocht van 3 km, u mag ook sturen, maar geen zorgen, de rendieren weten waar ze naar toe moeten. Onderweg gaan we proberen onze lunch te vangen op het bevroren Hukkajärvi meer, waar u wordt geleerd hoe echt ijsvissen werkt. Daarna heeft u nog de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken in de natuur, de typische lunch is inclusief in een echte Lapse hut. Hier komt u ook veel te weten van de rendieren en andere dieren die in de Lapse bossen wonen. In de middag komen we terug in ons hotel in Levi, waarna u nog even het dorpje in kan gaan. ’s Avonds dineren we in het typische Lapse restaurant Saamen Kammi, we maken er samen een gezellige avond van!

Dag 3 - Sneeuwscooter Safari & Aurora Sky

Vandaag weer een unieke ervaring! We maken een 3u durende sneeuwscootersafari, het meest geliefde vervoersmiddel van de Lappen, (bestuurders rijbewijs verplicht), we passen het tempo op de groep aan en u krijgt een instructie, onderweg rijden we door het prachtige sneeuwlandschap. Onderweg maken we diverse pauzes om foto’s te maken en vooral te genieten! Rond de lunch pauzeren we voor een versnapering en een warm drankje. In de middag kunt u even rusten in uw hotel, of een wandeling maken. U moet goed uitgerust zijn want ’s avonds staat weer een hele speciale diner locatie op het programma: het Aurora Sky Restaurant in de vorm van een iglo. In het restaurant is een grote open haard en op de bovenste verdieping een groot glazen dak! Want ’s avonds is het spotten van het dansende noorderlicht een must! Na het diner transfer terug naar ons hotel.

Dag 4 - Husky-Safari & Levi

Een sneeuw avontuur! We horen ze van ver al blaffen van opwinding, we maken een husky-safari van 5km. De getrainde en speciaal gefokte Husky’s en sledehonden trekken ons voort door de witte natuurpracht. Na de safari brengen we nog even door met de honden, en kunt u alles over de historie en honden te weten komen, dit onder het genot van een warm drankje aan een buitenvuur. De resterende middag en avond heeft u ter vrije beschikking. Levi en het hotel bieden u veel mogelijkheden om te dineren.

Dag 5 - Vrije tijd & Lainio Snow Village

Deze ochtend en middag zijn ter vrije beschikking, na enkele intensieve dagen kunt u deze naar eigen wens indelen. Maak een mooie wandeling over de vele wandelpaden, of ga voor de liefhebbers skiën op de pistes rondom Levi, een van de bekendste Finse skigebieden, materiaal kunt u eventueel ter plaatse huren. Extra winter-excursies kunt boeken bij het plaatselijke toeristenbureau, uw reisbegeleiding kan u hierbij assisteren. Aan het begin van de avond verzamelen we voor een unieke laatste avond “in de sneeuw en het ijs”. We brengen een bezoek aan het Lainio Snow Village, jaarlijks volledig gebouwd uit 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder ijs. Een prachtig bouwsel! Na aankomst in de village toosten we op onze unieke ervaringen in de Ice-bar. Vervolgens krijgen we een rondleiding door het ijscomplex, de ijskapel en zien we diverse ijssculpturen. We dineren we in het ijs-restaurant, een uniekere afscheidsdiner kunnen we ons niet wensen! Heeft u het in uw warme kleding nog te koud, er zijn extra dekens beschikbaar! Er wordt goed voor u gezorgd!  Bij goed weer kunt u door de weinige luchtvervuiling hier ver van de bewoonde wereld, het noorderlicht aanschouwen.

Dag 6 - Thuisreis

De laatste reisdag is alweer aangebroken. U kunt rustig ontbijten, we verlaten Levi en transfer naar de luchthaven van Kittla. We vliegen om 13.35 uur wederom via Helsinki terug naar Brussel (aankomst ca. 18.20u), waar onze luxe warme touringcar op ons staat te wachten voor de verdere terugreis naar Limburg, u gaat zeker nog nagenieten en vooral vertellen over deze onvergetelijke reis!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Levi Hotel Spa****

We verblijven in dit moderne 4* hotel op loopafstand van het centrum van Levi, waar vele winkeltjes en culinair vermaak is. Het hotel beschikt over nette kamers verdeeld over diverse gebouwen, een uitgebreid spa centrum met 17 verschillende binnen- en buitenbaden en diverse sauna’s. Het hotel heeft ook een bar en diverse restaurants.

Hotel verzorging: Conform programmaomschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 379,-

Website Levi Hotel Spa****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Urmond- Carpoolplaats naast Vd Valk Hotel
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer naar de luchthaven van Brussel v.v.
 • Finnair vlucht Brussel-Helsinki-Kittila v.v.
 • Luchthavenbelastingen
 • Lokale Transfers in Finland
 • Eigen De Limburger Reizen Reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • 5 hotelovernachtingen met ontbijt
 • Thermische kleding voor winteractiviteiten
 • Dinerbuffet 1e avond
 • Rendieren-sledetocht
 • Ijsvissen met lunch
 • Diner in Kami-restaurant
 • Sneeuwscooter tocht
 • Diner in Aurora Sky Restaurant
 • Husky Safari
 • Entree, welkomstdrankje, rondleiding en diner in het Lainio Snow Village
 • Vele onbeschrijfelijke herinneringen

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten à € 29,50 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie

 • Het betreft een reis die voor iedereen met normale conditie goed te doen is, de activiteiten zijn niet extreem en worden aangepast aan onze groep. Wij bieden u een unieke en veilige ervaring!
 • Voor de buitenactiviteiten ontvang u een Thermisch kledingpakket, voor de rest is warme winterkleding en stevige schoenen een must.
 • Programmavolgorde- en wijzigingen onder voorbehoud
 • Minimum aantal deelnemers: 18
 • Afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing