Uniek en onvergetelijk Lapland reis met speciaal geselecteerde excursies! Natuurlijk veel inclusief!

Bus - vlieg

Overdonderd door het geweldige succes van deze unieke reis; wederom voor onze trouwe De Limburger Reizen klanten ingekocht. Een unieke, onvergetelijke en vooral complete reis naar het sprookjesachtige Lapland! Uiteraard volledig en goed begeleid door onze ervaren Limburgse reisbegeleiding. Kortom een ware droombestemming met een dik pak sneeuw in de wintermaanden en een bestemming waar u geweest moet zijn; met zeer veel inclusief! Overdag hebben we unieke activiteiten voor u geselecteerd zoals een sleetocht met rendieren, u ziet en leert hoe u moet ijsvissen op een bevroren meer. We maken een mooie natuurtocht met sneeuwscooters en uiteraard een echte husky-safari. Onderweg ontmoeten we de lokale bewoners, de Sámi! Al deze ervaringen zult u nooit meer vergeten, uw fotocamera en ogen maken overuren. ’s Avonds dineren we in echte Lapse restaurants, o.a. het prachtig gelegen Aurora Sky Restaurant, dat bekend staat om zijn heerlijke gerechten. Een ander hoogtepunt is dineren in het restaurant van het Lainio Snow Village, een complex volledig gebouwd uit ijs! Ondertussen geniet u van de miljoenen sterren en is de kans zeer groot dat u het dansende Noorderlicht aan de hemel gaat aanschouwen. In Lapland is de natuur nog puur en onaangetast, dit wordt goed bewaakt door de lokale bewoners, die hun eigen taal en cultuur hebben. We verblijven in het gezellige Levi in Finland, ten noorden van de poolcirkel in West-Lapland. We hebben speciaal gekozen voor dit dorp; hier zijn winkels, leuke restaurants en verschillende bars, maar waar zeker ook een echte Lapse sfeer heerst. Lees ons uitgebreide programma, en bekijk vooral ook de filmpjes en links die wij noemen op onze website om alvast in de sfeer te komen. Gaat u samen met ons een droomvakantie beleven in Lapland? De gemiddelde temperatuur is tussen de -5 en -15 graden, de zon komt net boven de horizon uit en tijdens onze buitenactiviteiten is ruim voldoende licht. Een belevenis op zich.

Dag 1 - Limburg - Kittila - Levi

Vanuit onze opstapplaatsen in Limburg rijden we naar de luchthavenl. Van hieruit vliegen we met Finnair via Helsinki naar de poolcirkel, tegen de avond landen we op de luchthaven van Kittila. Handschoenen aan en muts op, transfer naar onze vakantieplaats Levi, en na het inchecken, dineren we in ons hotel. Geniet daarna nog van een korte wandeling door de omgeving of heerlijk aan het haardvuur een drankje doen. We verblijven deze reis in het 4* Levi Hotel Spa gelegen in het gelijknamige dorp.

Dag 2 - Rendierentocht, ijsvissen en Kammi-Restaurant

We starten met een goed verzorgd Fins ontbijt in ons hotel. Daarna trekken we warme kleding aan. Thermische kleding t.w.v. € 60,- huur p.p. is inclusief, zodat u gegarandeerd bestand bent tegen de kou en tevens goed en professioneel gekleed. Daarna maken we door het met een pak sneeuw ondergedompelde bos, een rendieren-sledetocht van 3 km. U mag ook sturen; geen zorgen, de rendieren weten waar ze naar toe moeten. Onderweg gaan we proberen onze lunch te vangen op het bevroren Hukkajärvi meer, waar u leert hoe echt ijsvissen werkt. Daarna heeft u nog de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken in de natuur. De lokale lunch is inclusief in een echte Lapse hut. Hier krijgt u tevens veel informatie over  de rendieren en andere soorten die in de Lapse bossen wonen. In de middag komen we terug in ons hotel in Levi, waarna u nog even het dorpje in kan gaan. ’s Avonds dineren we in het  Lapse restaurant Saamen Kammi, we maken er samen een gezellige avond van!

Dag 3 - Husky Safari en Lainio Snow Village

Na het ontbijt een waanzinnig sneeuw avontuur! We horen ze van ver al blaffen van opwinding, we maken een husky-safari van 10 km. De getrainde en speciaal gefokte Husky’s en sledehonden trekken ons voort door de witte natuurpracht. Na de safari brengen we nog even door met de honden, en krijgt u alle informatie over de historie van deze schitterende honden, dit onder het genot van een warm drankje bij een knetterend buitenvuur. De resterende middag heeft u ter vrije beschikking.

Aan het begin van de avond verzamelen we voor een unieke laatste avond “in de sneeuw en het ijs”. We brengen een bezoek aan het Lainio Snow Village, jaarlijks volledig gebouwd uit 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder ijs. Een werkelijk uniek bouwwerk! Na aankomst in het dorp toosten we op onze unieke ervaringen in de Ice-bar. Vervolgens krijgen we een rondleiding door het ijscomplex, de ijskapel en zien we diverse ijssculpturen. We dineren we in het ijs-restaurant, een unieker diner kunnen we ons niet wensen! Heeft u het in uw warme kleding nog te koud, er zijn extra dekens beschikbaar! Er wordt goed voor u gezorgd!  Bij goed weer kunt u door de weinige luchtvervuiling hier ver van de bewoonde wereld, het noorderlicht aanschouwen.

Dag 4 - Sneeuwscooter Safari en Utse Restaurant

Vandaag weer een unieke ervaring! We maken een 2 uur durende sneeuwscooter safari, het meest geliefde vervoersmiddel van de Lappen (een bestuurders rijbewijs is verplicht). We passen het tempo op de groep aan en u krijgt een instructie, onderweg rijden we door het prachtige sneeuwlandschap. Onderweg maken we diverse pauzes om foto’s te maken en vooral te genieten! Rond de lunch pauzeren we voor een versnapering en een warm drankje. In de middag kunt u even rusten in uw hotel, of een wandeling maken. U moet goed uitgerust zijn want ’s avonds staat weer een speciale diner locatie op het programma: het Utse Restaurant in de vorm van een iglo. In het restaurant is een grote open haard en op de bovenste verdieping een groot glazen dak! Want ’s avonds is het spotten van het dansende noorderlicht een must! Na het diner transfer terug naar ons hotel.

Dag 5 - Vrije tijd

Deze ochtend en middag zijn lekker ter vrije beschikking. Na enkele intensieve dagen kunt u deze naar eigen wens indelen. Maak een mooie wandeling over de vele wandelpaden, of ga voor de liefhebbers skiën op de pistes rondom Levi, een van de bekendste Finse skigebieden. Materiaal kunt u eventueel ter plaatse huren. Extra winter-excursies kunt u boeken bij het plaatselijke toeristenbureau, uw reisbegeleiding kan u hierbij assisteren.

Dag 6 - Levi - Kittala - Limburg

De laatste reisdag is alweer aangebroken. U kunt rustig ontbijten, we verlaten Levi en transfer naar de luchthaven van Kittla. We vliegen wederom via Helsinki terug.  Onze luxe warme touringcar staat natuurlijk weer op ons te wachten voor de verdere terugreis naar Limburg. U gaat zeker nog nagenieten en vooral vertellen over deze onvergetelijke reis! Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Levi Hotel Spa****

We verblijven in dit moderne 4* hotel op loopafstand van het centrum van Levi, waar vele winkeltjes en culinair vermaak is. Het hotel beschikt over nette kamers verdeeld over diverse gebouwen, een uitgebreid spa centrum met 17 verschillende binnen- en buitenbaden en diverse sauna’s. De kamers  zijn voorzien van een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WiFi beschikbaar. Het hotel heeft ook een bar en diverse restaurants.

 

 

Hotel verzorging: Logies en ontbijt, extra lunches en diners volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 495,-

Website Levi Hotel Spa****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Overdonderd door het geweldige succes van deze unieke reis; wederom voor onze trouwe De Limburger Reizen klanten ingekocht. Een unieke, onvergetelijke en vooral complete reis naar het sprookjesachtige Lapland! Uiteraard volledig en goed begeleid door onze ervaren Limburgse reisbegeleiding. Kortom een ware droombestemming met een dik pak sneeuw in de wintermaanden en een bestemming waar u geweest moet zijn; met zeer veel inclusief! Overdag hebben we unieke activiteiten voor u geselecteerd zoals een sleetocht met rendieren, u ziet en leert hoe u moet ijsvissen op een bevroren meer. We maken een mooie natuurtocht met sneeuwscooters en uiteraard een echte husky-safari. Onderweg ontmoeten we de lokale bewoners, de Sámi! Al deze ervaringen zult u nooit meer vergeten, uw fotocamera en ogen maken overuren. ’s Avonds dineren we in echte Lapse restaurants, o.a. het prachtig gelegen Aurora Sky Restaurant, dat bekend staat om zijn heerlijke gerechten. Een ander hoogtepunt is dineren in het restaurant van het Lainio Snow Village, een complex volledig gebouwd uit ijs! Ondertussen geniet u van de miljoenen sterren en is de kans zeer groot dat u het dansende Noorderlicht aan de hemel gaat aanschouwen. In Lapland is de natuur nog puur en onaangetast, dit wordt goed bewaakt door de lokale bewoners, die hun eigen taal en cultuur hebben. We verblijven in het gezellige Levi in Finland, ten noorden van de poolcirkel in West-Lapland. We hebben speciaal gekozen voor dit dorp; hier zijn winkels, leuke restaurants en verschillende bars, maar waar zeker ook een echte Lapse sfeer heerst. Lees ons uitgebreide programma, en bekijk vooral ook de filmpjes en links die wij noemen op onze website om alvast in de sfeer te komen. Gaat u samen met ons een droomvakantie beleven in Lapland? De gemiddelde temperatuur is tussen de -5 en -15 graden, de zon komt net boven de horizon uit en tijdens onze buitenactiviteiten is ruim voldoende licht. Een belevenis op zich.
Dagprogramma

Dag 1 - Limburg - Kittila - Levi

Vanuit onze opstapplaatsen in Limburg rijden we naar de luchthavenl. Van hieruit vliegen we met Finnair via Helsinki naar de poolcirkel, tegen de avond landen we op de luchthaven van Kittila. Handschoenen aan en muts op, transfer naar onze vakantieplaats Levi, en na het inchecken, dineren we in ons hotel. Geniet daarna nog van een korte wandeling door de omgeving of heerlijk aan het haardvuur een drankje doen. We verblijven deze reis in het 4* Levi Hotel Spa gelegen in het gelijknamige dorp.

Dag 2 - Rendierentocht, ijsvissen en Kammi-Restaurant

We starten met een goed verzorgd Fins ontbijt in ons hotel. Daarna trekken we warme kleding aan. Thermische kleding t.w.v. € 60,- huur p.p. is inclusief, zodat u gegarandeerd bestand bent tegen de kou en tevens goed en professioneel gekleed. Daarna maken we door het met een pak sneeuw ondergedompelde bos, een rendieren-sledetocht van 3 km. U mag ook sturen; geen zorgen, de rendieren weten waar ze naar toe moeten. Onderweg gaan we proberen onze lunch te vangen op het bevroren Hukkajärvi meer, waar u leert hoe echt ijsvissen werkt. Daarna heeft u nog de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken in de natuur. De lokale lunch is inclusief in een echte Lapse hut. Hier krijgt u tevens veel informatie over  de rendieren en andere soorten die in de Lapse bossen wonen. In de middag komen we terug in ons hotel in Levi, waarna u nog even het dorpje in kan gaan. ’s Avonds dineren we in het  Lapse restaurant Saamen Kammi, we maken er samen een gezellige avond van!

Dag 3 - Husky Safari en Lainio Snow Village

Na het ontbijt een waanzinnig sneeuw avontuur! We horen ze van ver al blaffen van opwinding, we maken een husky-safari van 10 km. De getrainde en speciaal gefokte Husky’s en sledehonden trekken ons voort door de witte natuurpracht. Na de safari brengen we nog even door met de honden, en krijgt u alle informatie over de historie van deze schitterende honden, dit onder het genot van een warm drankje bij een knetterend buitenvuur. De resterende middag heeft u ter vrije beschikking.

Aan het begin van de avond verzamelen we voor een unieke laatste avond “in de sneeuw en het ijs”. We brengen een bezoek aan het Lainio Snow Village, jaarlijks volledig gebouwd uit 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder ijs. Een werkelijk uniek bouwwerk! Na aankomst in het dorp toosten we op onze unieke ervaringen in de Ice-bar. Vervolgens krijgen we een rondleiding door het ijscomplex, de ijskapel en zien we diverse ijssculpturen. We dineren we in het ijs-restaurant, een unieker diner kunnen we ons niet wensen! Heeft u het in uw warme kleding nog te koud, er zijn extra dekens beschikbaar! Er wordt goed voor u gezorgd!  Bij goed weer kunt u door de weinige luchtvervuiling hier ver van de bewoonde wereld, het noorderlicht aanschouwen.

Dag 4 - Sneeuwscooter Safari en Utse Restaurant

Vandaag weer een unieke ervaring! We maken een 2 uur durende sneeuwscooter safari, het meest geliefde vervoersmiddel van de Lappen (een bestuurders rijbewijs is verplicht). We passen het tempo op de groep aan en u krijgt een instructie, onderweg rijden we door het prachtige sneeuwlandschap. Onderweg maken we diverse pauzes om foto’s te maken en vooral te genieten! Rond de lunch pauzeren we voor een versnapering en een warm drankje. In de middag kunt u even rusten in uw hotel, of een wandeling maken. U moet goed uitgerust zijn want ’s avonds staat weer een speciale diner locatie op het programma: het Utse Restaurant in de vorm van een iglo. In het restaurant is een grote open haard en op de bovenste verdieping een groot glazen dak! Want ’s avonds is het spotten van het dansende noorderlicht een must! Na het diner transfer terug naar ons hotel.

Dag 5 - Vrije tijd

Deze ochtend en middag zijn lekker ter vrije beschikking. Na enkele intensieve dagen kunt u deze naar eigen wens indelen. Maak een mooie wandeling over de vele wandelpaden, of ga voor de liefhebbers skiën op de pistes rondom Levi, een van de bekendste Finse skigebieden. Materiaal kunt u eventueel ter plaatse huren. Extra winter-excursies kunt u boeken bij het plaatselijke toeristenbureau, uw reisbegeleiding kan u hierbij assisteren.

Dag 6 - Levi - Kittala - Limburg

De laatste reisdag is alweer aangebroken. U kunt rustig ontbijten, we verlaten Levi en transfer naar de luchthaven van Kittla. We vliegen wederom via Helsinki terug.  Onze luxe warme touringcar staat natuurlijk weer op ons te wachten voor de verdere terugreis naar Limburg. U gaat zeker nog nagenieten en vooral vertellen over deze onvergetelijke reis! Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Levi Hotel Spa****

We verblijven in dit moderne 4* hotel op loopafstand van het centrum van Levi, waar vele winkeltjes en culinair vermaak is. Het hotel beschikt over nette kamers verdeeld over diverse gebouwen, een uitgebreid spa centrum met 17 verschillende binnen- en buitenbaden en diverse sauna’s. De kamers  zijn voorzien van een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis WiFi beschikbaar. Het hotel heeft ook een bar en diverse restaurants.

 

 

Hotel verzorging: Logies en ontbijt, extra lunches en diners volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 495,-

Website Levi Hotel Spa****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer naar de luchthaven van Brussel v.v. (onder voorbehoud)
 • Finnair vlucht Brussel-Helsinki-Kittila v.v. (onder voorbehoud)
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Handbagage 8 kg. Afmetingen 56x45x25 cm.
 • Luchthavenbelastingen
 • Lokale Transfers in Finland
 • 5x overnachtingen in 4* hotel Spa Levi met ontbijt
 • Thermische kleding voor winteractiviteiten
 • Diner in hotel 1e avond
 • Rendieren-sledetocht
 • IJsvissen met een lokale lunch
 • Diner in Kammi-restaurant
 • Sneeuwscooter tocht
 • Diner in Utse Restaurant
 • Husky Safari
 • Entree, rondleiding en diner in het Lainio Snow Village
 • De Limburger Reizen Reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Vele onbeschrijfelijke herinneringen

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Reserveringskosten à € 29,50 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie

 • Het betreft een reis die voor iedereen met normale conditie goed te doen is. De activiteiten zijn niet extreem en worden aangepast aan onze groep. Wij bieden u een unieke en veilige ervaring!
 • Voor de buitenactiviteiten ontvang u een Thermisch kledingpakket, voor de rest is warme winterkleding en stevige schoenen noodzakelijk.
 • Programmavolgorde- en wijzigingen onder voorbehoud
 • Minimum aantal deelnemers: 18
 • Afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing