Rondreis door Andalusië tijdens de bijzondere Semana Santa

Bus - vlieg

Beleef de bijzondere "heilige week voor Pasen" in het Zuid-Spaanse Andalusië. De "Semana Santa" wordt hier vol overgave gevierd, en dat gaat u dan ook meebeleven. We hebben een mooie rondreis en excursie-programma voor u samengesteld zodat u deze mooie Zuid-Spaanse streek verder gaat ontdekken. Malaga, Cordoba, Jerez de la Frontera, Càdiz, Ronda en hoogtepunt Sevilla zullen dan ook niet ontbreken, net zoals de lokale culinaire specialiteiten, het heerlijke voorjaarsklimaat en de indrukwekkende processies in de diverse steden. Tijdens deze processies nemen de inwoners deel aan de indrukwekkende, traditionele processies. Honderden mannen dragen tronen op hun schouders. De heilige figuren wiegen zachtjes heen en weer op het ritme van de langzaam lopende processie. Harmonie en fanfare orkesten begeleiden de menigte die, vermomd als boetelingen, stilletjes de processie vergezellen. De Spaanse culturele hoogtepunten, wierook en het gefluister van de vele mensen tijdens het gebed, zullen u nog lang aan deze reis herinneren!

Dag 1: Limburg - Eindhoven - Malaga

Vandaag, Palmzondag, komt u aan. Hier in Andalusië vieren mensen de Goede Week, Semana Santa, van Palmzondag tot Paaszondag. De lucht is gevuld met de geur van wierook en oranjebloesem. In de kerken en kathedralen weerklinkt gebedsgezang. De beelden van Maria en Jezus zijn versierd met altaar kaarsen en worden in processies door de straten gedragen. Pasen is een zeer religieus feest in Spanje dat nog steeds volgens de oude tradities wordt gevierd. Paashazen en paaseieren, zoals we die met Pasen kennen, zijn hier bijna onbekend. Diner in uw hotel

Dag 2: Paasprocessie Malaga

Onder leiding van een lokale gids bezoeken we vandaag Malaga en de beroemde processies! De op een na grootste stad van Andalusië, Malaga, is een grote en mooie trekpleister aan de Costa del Sol.  In de wijk La Trinidad lonken de Corralones, de typische bloemrijke binnenplaatsen die met Pasen open zijn voor bezoekers. Tijdens de Goede Week en ook op de huidige “Lunes Santo, de Grote en Heilige Maandag van de Goede Week, organiseren de broederschappen van Malaga talrijke processies. Op de routes worden de stations van de lijdensweg van Jezus Christus verteld. Elke broederschap heeft twee “tronos:  (tronen) met de afbeelding van de figuur van Christus en de Maagd Maria, die plechtig en feestelijk versierd door de straten worden gedragen. Werken van Pablo Picasso worden tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten. Hij is de beroemdste zoon van de stad. Vergeet ook niet culinair te genieten: In de Boheemse oude havenwijk El Palo zijn de restaurants gespecialiseerd in het bereiden van uitstekende zeevruchten. De talrijke traditionele bars serveren de zoete Malaga-wijn. U kunt met de bus terug naar het hotel of kiezen voor op eigen gelegenheid per taxi terug te reizen. Diner in uw hotel.

(Taxi Malaga – Torremolinos ca. € 25,00 voor een individuele retourtransfer naar het hotel / Ingangen naar Alcazaba en Gibalfaro ca. € 6,00 elk / Picasso’s geboorteplaats ca. € 3,00 / Picasso Museum ca. € 9,00)

Dag 3: Cordoba

Vandaag naar de cultureel rijke stad Cordoba, De Mezquita in Cordoba is het belangrijkste, Moorse bouwwerk van Spanje. De oude moskee werd in latere eeuwen omgebouwd tot en prachtige kathedraal. Wandel door de romantische steegjes van de oude stad met fonteinen en versierde binnenplaatsen. Ook hier vinden elke middag processies plaats. Maak van de gelegenheid gebruik om meer feestelijk versierde tronen te zien! Diner in uw hotel.

Dag 4: Witte Andalusische dorpjes met paasmaaltijd

De excursie vandaag neemt u mee naar de typisch witte Andalusische dorpjes Alfarnate en Alfarnatejo. Het biedt een prachtig uitzicht op de zogenaamde Pirineos del Sur, de zuidelijke Pyreneeën en het landschap van de regio Málaga. Tijdens de excursie bezoekt u de oudste olijfboomplantage van Spanje, waar meer dan 1000 jaar oude olijfbomen staan. Hier kunt u meer te weten komen over de verschillende olijven en de olie, maar ook over andere planten en bomen op de plantage, zoals amandel-, avocado- of granaatappelbomen. We bezoeken de oliefabriek en daarna is er een proeverij van de olie met typisch Andalusisch boerenbrood. Onderweg proeft u ook de traditionele Spaanse banketbakkers-churros met chocolade. Dan vindt de reis naar Alfarnatejo plaats. De vrouwen van het dorp wachten u op met een zoete wijn op het grote plein. Daarna gaat u naar de individuele particuliere huizen, waar een typisch huisgemaakt paasmenu voor u wordt bereid. Na de culinaire verfrissing rijdt u terug naar ons hotel via de Ruta de la Axarquia.

Dag 5: Jerez de la Frontera en Chiclana de la Frontera

Vandaag rijden we langs de Middellandse Zeekust tot u de top van Gibraltar ziet. Via de route van de stieren, bereikt u Jerez de la Frontera. Daar wordt u opgewacht bij de sherrywijnmakerij Gonzales Byass. U krijgt de faciliteit en de wijnkelder te zien voordat u het drankje zelf kunt proeven. Tijdens een pauze kunt u het centrum van Jerez de la Frontera verkennen. Daarna gaat de reis naar Cádiz. Little Habana is de stad van licht en carnaval. Tijdens een rondleiding ziet u het prachtige stadscentrum en de witte strandpromenade. Vervolgens rijden we naar het vier sterren Hotel Barrosa Garden Chiclana de la Frontera waar we 2 nachten verblijven. U dineert in het hotel.

Dag 6: Sevilla - Semana Santa

Deze grote hoofdstad van Andalusië mag op geen enkele reisroute door Zuid-Spanje ontbreken. De opera Carmen van Georges Bizet doet denken aan de zuidelijke levensstijl en passie van de lokale bevolking. De historische bezienswaardigheden van Sevilla liggen op loopafstand van de enorme kathedraal en het Moorse koninklijke paleis van Pedro de Wrede. De prachtige kathedraal wordt beschouwd als ’s werelds grootste gotische gebouw. De kronkelende oude stad met zijn romantische, schaduwrijke binnenplaatsen is ook de moeite waard. Het machtige Alcazar was ooit het kasteel van de Moorse en later de christelijke koningen. De prachtige gevels, zalen en kamers onthullen het handschrift van Moorse bouwers. De Giralda, een voormalige minaret, is te bereiken via een wenteltrap. Eenmaal boven wordt u beloond voor de inspanning van de beklimming met een uniek uitzicht. De imposante tombe van Columbus bevindt zich in de kathedraal. De Semana Santa is waarschijnlijk het belangrijkste festival in de stad en kijkt terug op meer dan 400 jaar geschiedenis. Hier is het traditie om op verschillende punten langs de processieroute een saeta, een flamencolied, aan te bieden aan de verschillende broederschappen. Laat u ’s middags meeslepen door de zingende en toegewijde menigte. Diner in uw hotel.

Dag 7: Ronda - Torremolinos

Op de terugweg naar Torremolinos (Hotel Alay) bezoekt u Ronda. De adembenemende ligging heeft altijd bezoekers getrokken. De plaats is omgeven door bergen en ligt aan de rand van een diepe kloof. Vanaf de nieuwe brug heb je het beste uitzicht over de kloof. Het typisch Andalusische stadje is een lust voor het oog vanwege de witgekalkte huizen en de Moorse ruïnes. Veel bezoekers komen naar de stierengevechten in de op een na oudste arena van Spanje. Het Stierenvechtmuseum is gewijd aan Ronda’s stierenvechter Pedro Romero. U bezoekt de indrukwekkende kerk Santa Maria la Mayor. (Toegang tot de arena ca. € 8,00 – ter plaatse te betalen)

Dag 8: Malaga - Eindhoven - Limburg

Helaas de terugreis! Na het ontbijt verlaten we ons hotel en volgt de transfer naar de luchthaven. We vliegen terug naar de luchthaven van Eindhoven. Na aankomst per touringcar terug naar de Limburgse opstapplaatsen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Alay****

Hotel Alay ligt op slechts 50 meter van het strand en aan de kilometers lange promenade van Benalmádena en Torremolinos, één van de mooiste van Europa. Op steenworp afstand van het hotel ligt een breed scala van entertainment, vrije tijd en restaurants. De lichte en moderne kamers zijn voorzien van gratis WiFi en airconditioning. Ze hebben ook een flatscreen-tv en een eigen badkamer met bad/douche.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 350,-

Hipotel Barrosa Garden****

Hotel Hipotel Barrosa Garden ligt rustige en op wandelafstand van het strand, omringd door pijnbomen en een mooie tuin. Het hotel beschikt over een binnen en buitenzwembad. Alle accommodaties hebben gratis WiFi, een televisie en een telefoon. De eigen badkamer is voorzien van een bad of douche.

Hotel verzorging: Halfpension

Website Hipotel Barrosa Garden****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelnemers)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reisinformatie
Beleef de bijzondere "heilige week voor Pasen" in het Zuid-Spaanse Andalusië. De "Semana Santa" wordt hier vol overgave gevierd, en dat gaat u dan ook meebeleven. We hebben een mooie rondreis en excursie-programma voor u samengesteld zodat u deze mooie Zuid-Spaanse streek verder gaat ontdekken. Malaga, Cordoba, Jerez de la Frontera, Càdiz, Ronda en hoogtepunt Sevilla zullen dan ook niet ontbreken, net zoals de lokale culinaire specialiteiten, het heerlijke voorjaarsklimaat en de indrukwekkende processies in de diverse steden. Tijdens deze processies nemen de inwoners deel aan de indrukwekkende, traditionele processies. Honderden mannen dragen tronen op hun schouders. De heilige figuren wiegen zachtjes heen en weer op het ritme van de langzaam lopende processie. Harmonie en fanfare orkesten begeleiden de menigte die, vermomd als boetelingen, stilletjes de processie vergezellen. De Spaanse culturele hoogtepunten, wierook en het gefluister van de vele mensen tijdens het gebed, zullen u nog lang aan deze reis herinneren!
Dagprogramma

Dag 1: Limburg - Eindhoven - Malaga

Vandaag, Palmzondag, komt u aan. Hier in Andalusië vieren mensen de Goede Week, Semana Santa, van Palmzondag tot Paaszondag. De lucht is gevuld met de geur van wierook en oranjebloesem. In de kerken en kathedralen weerklinkt gebedsgezang. De beelden van Maria en Jezus zijn versierd met altaar kaarsen en worden in processies door de straten gedragen. Pasen is een zeer religieus feest in Spanje dat nog steeds volgens de oude tradities wordt gevierd. Paashazen en paaseieren, zoals we die met Pasen kennen, zijn hier bijna onbekend. Diner in uw hotel

Dag 2: Paasprocessie Malaga

Onder leiding van een lokale gids bezoeken we vandaag Malaga en de beroemde processies! De op een na grootste stad van Andalusië, Malaga, is een grote en mooie trekpleister aan de Costa del Sol.  In de wijk La Trinidad lonken de Corralones, de typische bloemrijke binnenplaatsen die met Pasen open zijn voor bezoekers. Tijdens de Goede Week en ook op de huidige “Lunes Santo, de Grote en Heilige Maandag van de Goede Week, organiseren de broederschappen van Malaga talrijke processies. Op de routes worden de stations van de lijdensweg van Jezus Christus verteld. Elke broederschap heeft twee “tronos:  (tronen) met de afbeelding van de figuur van Christus en de Maagd Maria, die plechtig en feestelijk versierd door de straten worden gedragen. Werken van Pablo Picasso worden tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten. Hij is de beroemdste zoon van de stad. Vergeet ook niet culinair te genieten: In de Boheemse oude havenwijk El Palo zijn de restaurants gespecialiseerd in het bereiden van uitstekende zeevruchten. De talrijke traditionele bars serveren de zoete Malaga-wijn. U kunt met de bus terug naar het hotel of kiezen voor op eigen gelegenheid per taxi terug te reizen. Diner in uw hotel.

(Taxi Malaga – Torremolinos ca. € 25,00 voor een individuele retourtransfer naar het hotel / Ingangen naar Alcazaba en Gibalfaro ca. € 6,00 elk / Picasso’s geboorteplaats ca. € 3,00 / Picasso Museum ca. € 9,00)

Dag 3: Cordoba

Vandaag naar de cultureel rijke stad Cordoba, De Mezquita in Cordoba is het belangrijkste, Moorse bouwwerk van Spanje. De oude moskee werd in latere eeuwen omgebouwd tot en prachtige kathedraal. Wandel door de romantische steegjes van de oude stad met fonteinen en versierde binnenplaatsen. Ook hier vinden elke middag processies plaats. Maak van de gelegenheid gebruik om meer feestelijk versierde tronen te zien! Diner in uw hotel.

Dag 4: Witte Andalusische dorpjes met paasmaaltijd

De excursie vandaag neemt u mee naar de typisch witte Andalusische dorpjes Alfarnate en Alfarnatejo. Het biedt een prachtig uitzicht op de zogenaamde Pirineos del Sur, de zuidelijke Pyreneeën en het landschap van de regio Málaga. Tijdens de excursie bezoekt u de oudste olijfboomplantage van Spanje, waar meer dan 1000 jaar oude olijfbomen staan. Hier kunt u meer te weten komen over de verschillende olijven en de olie, maar ook over andere planten en bomen op de plantage, zoals amandel-, avocado- of granaatappelbomen. We bezoeken de oliefabriek en daarna is er een proeverij van de olie met typisch Andalusisch boerenbrood. Onderweg proeft u ook de traditionele Spaanse banketbakkers-churros met chocolade. Dan vindt de reis naar Alfarnatejo plaats. De vrouwen van het dorp wachten u op met een zoete wijn op het grote plein. Daarna gaat u naar de individuele particuliere huizen, waar een typisch huisgemaakt paasmenu voor u wordt bereid. Na de culinaire verfrissing rijdt u terug naar ons hotel via de Ruta de la Axarquia.

Dag 5: Jerez de la Frontera en Chiclana de la Frontera

Vandaag rijden we langs de Middellandse Zeekust tot u de top van Gibraltar ziet. Via de route van de stieren, bereikt u Jerez de la Frontera. Daar wordt u opgewacht bij de sherrywijnmakerij Gonzales Byass. U krijgt de faciliteit en de wijnkelder te zien voordat u het drankje zelf kunt proeven. Tijdens een pauze kunt u het centrum van Jerez de la Frontera verkennen. Daarna gaat de reis naar Cádiz. Little Habana is de stad van licht en carnaval. Tijdens een rondleiding ziet u het prachtige stadscentrum en de witte strandpromenade. Vervolgens rijden we naar het vier sterren Hotel Barrosa Garden Chiclana de la Frontera waar we 2 nachten verblijven. U dineert in het hotel.

Dag 6: Sevilla - Semana Santa

Deze grote hoofdstad van Andalusië mag op geen enkele reisroute door Zuid-Spanje ontbreken. De opera Carmen van Georges Bizet doet denken aan de zuidelijke levensstijl en passie van de lokale bevolking. De historische bezienswaardigheden van Sevilla liggen op loopafstand van de enorme kathedraal en het Moorse koninklijke paleis van Pedro de Wrede. De prachtige kathedraal wordt beschouwd als ’s werelds grootste gotische gebouw. De kronkelende oude stad met zijn romantische, schaduwrijke binnenplaatsen is ook de moeite waard. Het machtige Alcazar was ooit het kasteel van de Moorse en later de christelijke koningen. De prachtige gevels, zalen en kamers onthullen het handschrift van Moorse bouwers. De Giralda, een voormalige minaret, is te bereiken via een wenteltrap. Eenmaal boven wordt u beloond voor de inspanning van de beklimming met een uniek uitzicht. De imposante tombe van Columbus bevindt zich in de kathedraal. De Semana Santa is waarschijnlijk het belangrijkste festival in de stad en kijkt terug op meer dan 400 jaar geschiedenis. Hier is het traditie om op verschillende punten langs de processieroute een saeta, een flamencolied, aan te bieden aan de verschillende broederschappen. Laat u ’s middags meeslepen door de zingende en toegewijde menigte. Diner in uw hotel.

Dag 7: Ronda - Torremolinos

Op de terugweg naar Torremolinos (Hotel Alay) bezoekt u Ronda. De adembenemende ligging heeft altijd bezoekers getrokken. De plaats is omgeven door bergen en ligt aan de rand van een diepe kloof. Vanaf de nieuwe brug heb je het beste uitzicht over de kloof. Het typisch Andalusische stadje is een lust voor het oog vanwege de witgekalkte huizen en de Moorse ruïnes. Veel bezoekers komen naar de stierengevechten in de op een na oudste arena van Spanje. Het Stierenvechtmuseum is gewijd aan Ronda’s stierenvechter Pedro Romero. U bezoekt de indrukwekkende kerk Santa Maria la Mayor. (Toegang tot de arena ca. € 8,00 – ter plaatse te betalen)

Dag 8: Malaga - Eindhoven - Limburg

Helaas de terugreis! Na het ontbijt verlaten we ons hotel en volgt de transfer naar de luchthaven. We vliegen terug naar de luchthaven van Eindhoven. Na aankomst per touringcar terug naar de Limburgse opstapplaatsen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Alay****

Hotel Alay ligt op slechts 50 meter van het strand en aan de kilometers lange promenade van Benalmádena en Torremolinos, één van de mooiste van Europa. Op steenworp afstand van het hotel ligt een breed scala van entertainment, vrije tijd en restaurants. De lichte en moderne kamers zijn voorzien van gratis WiFi en airconditioning. Ze hebben ook een flatscreen-tv en een eigen badkamer met bad/douche.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 350,-

Hipotel Barrosa Garden****

Hotel Hipotel Barrosa Garden ligt rustige en op wandelafstand van het strand, omringd door pijnbomen en een mooie tuin. Het hotel beschikt over een binnen en buitenzwembad. Alle accommodaties hebben gratis WiFi, een televisie en een telefoon. De eigen badkamer is voorzien van een bad of douche.

Hotel verzorging: Halfpension

Website Hipotel Barrosa Garden****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelnemers)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar Eindhoven
 • Vlucht van Eindhoven naar Malaga en v.v.
 • Transfers ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van halfpension in goed verzorgde 4* hotels
 • Paasprocessie Malaga o.l.v. lokale gids
 • Rondleiding door Malaga met lokale gids inclusief entree tot de kathedraal
 • Bezoek aan Cordoba
 • Dagexcursie "de witte dorpen van Andalusië", Spaanse proeverijen en paaslunch
 • Excursie en entree naar sherry wijnkelder Gonzales Byass en rondleiding Cadiz
 • Bezoek Sevilla met beroemde Semana Santa
 • Rondleiding Ronda met lokale gids en entree Santa Maria la Mayor
 • Voldoende vrije tijd om deel te nemen aan de verschillende processies
 • Maximaal 25 personen per reisgroep
 • Toeristenbelasting
 • De Limburger Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele entreegelden
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Reserveringskosten € 29,50
 • Bijdrage SGR € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn.
 • Reisprogramma en vluchten onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Inclusief vluchttoeslag