Russische schoonheid met een zeer compleet programma! Veel inclusief!

Bus - vlieg

Samen met De Limburger Reizen de Russische pracht en praal ontdekken en beleven in de overweldigende steden Moskou en St. Petersburg, een unieke combi, en een zeer complete reis. Moskou met het beroemde Rode Plein, waar u gaat wandelen, het machtige Kremlin en de sprookjesachtige Basiliuskathedraal. Wij hebben voor u een uitgebreid programma met héél veel inclusief samengesteld in de steden. Vanuit Moskou per Sapsan hogesnelheidstrein naar Sint Petersburg, Venetië van het Noorden. De stad van de Tsaar Peter de Grote met de wereldberoemde Hermitage, Petrus- en Paulusvesting en Peterhof. We dineren 2 avonden in authentieke Russische restaurants. Een unieke reis volledig begeleidt door een eigen De Limburger Reizen reisbegeleider, en lokale Nederlandstalige gidsen in beide steden die het land, de gebruiken en de cultuur perfect kennen. U vliegt van/naar Brussel met Brussels Airlines, bustransfer vanuit Limburg naar de luchthaven is inclusief. Alles wordt perfect voor u geregeld tijdens uw reis naar dit bijzondere land en steden.

Dag 1 - Woensdag 06 Mei 2020

Vanuit de Limburgse opstapplaatsen rijden we samen met onze reisbegeleider naar de luchthaven van Brussel. Gezamenlijk inchecken, en vervolgens vliegen we om 10:55 uur met Brussels Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen) naar de luchthaven van Moskou, waar we om 15:20 uur lokale tijd landen. De vliegtijd is ca. 3 uur en 25 minuten. Na aankomst in Moskou worden we opgehaald door onze lokale gids en transfer door deze dynamische stad met 10 miljoen inwoners naar ons 4* hotel Borodino. ’s Avonds diner in ons hotel. In de bar kunt u de reis inluiden met een typisch Russische wodka.

Dag 2 - Donderdag 07 Mei 2020

Vandaag weer een heerlijke dag vol hoogtepunten! Nu vervolgt u uw reis naar o.a. een fotogeniek uitzichtpunt waar u een prachtige view heeft op het Kremlin. Uiteraard bezoekt u de grootste orthodoxe kathedraal ter wereld; de Chr. Verlosser kathedraal. Vervolgens neemt de gids u weer mee naar de metro waar nog meer ondergrondse musea worden bezocht! Uw gids neemt u mee naar het GUM warenhuis, de Gorki-straat, het Puschkin monument. Er is aansluitend enige vrije tijd voor een persoonlijke wandeling door bijvoorbeeld het historische stadsdeel Kitai Gorod of heerlijk shoppen in het mega warenhuis GUM.  Na deze enerverende maar mooie dag is het tijd voor uw diner in uw hotel.

Dag 3 - Vrijdag 08 Mei 2020

Na het ontbijt in ons hotel maken we met onze ervaren Nederlandstalige gids een uitgebreide stadsrondrit. U begint met een bezoek aan het park waar Tsjaikovsky geinspireerd werd tot het componeren van Het Zwanenmeer. Ook rijdt u langs de indrukwekkende Novodevichii begraafplaats. Er liggen veel hooggeplaatste personen begraven waaronder Raisa Gorbatsjov. U kijkt u ogen uit en uiteraard is er genoeg tijd om die fotogenieke plekke vast te leggen met uw camera. Vervolgens is een bezoek aan Het Kremlin aan de beurt! Een ommuurde stadsvesting met 20 torens en ca. 28 hectare groot. Gigantisch dus! U bezoekt de Maria Hemelvaart Kathedraal en natuurlijk het Rode Plein. Vervolgens gaat de rondreis verder te voet en met de metro. Wist u dat deze metrostations ware kunstwerken zijn? Fantastisch versierd, het zijn de paleizen van de burgers! Deze laatste avond in Moskou gaan we dineren in een authentiek Russisch restaurant.

 

Dag 4 - Zaterdag 09 Mei 2020

U kunt op uw gemak ontbijten. Vandaag brengt de comfortabele hoge snelheidstrein Sapsan, u door het Russische landschap, ons in 4,5 uur naar St. Petersburg. Bij aankomst in St. Petersburg is er al een korte kennismaking met de stad, de gids haalt u op bij het treinstation en u heeft dan al meteen een introductie rondrit door deze indrukwekkende stad. St. Petersburg is prachtig, werd ook gebouwd naar voorbeeld van Parijs en Florence. De grachten zijn geïnspireerd door ons eigen Amsterdam. Geniet ook zeker van de prachtige architectuur. Aansluitend volgt de transfer naar uw 4 sterren hotel Holiday inn  waar u de komende 4 nachten logeert op basis van logies/ontbijt. Uw reisbegeleider adviseert u uiteraard graag over diner mogelijkheden.

Dag 5 - Zondag 10 Mei 2020

Na het ontbijt wacht u wederom een dag vol verrassingen en vooral kunstschatten! Uw ervaren gids is er weer klaar voor en zal u enthousiast vertellen over deze prachtige stad. De eerste stop is vandaag bij een knalblauwe kathedraal zeer fotogeniek! Dan brengt de reis u naar de Petrus & Paulus vesting daterend uit 1703 en gelegen op het Hazeneiland in de Neva rivier. Hier bevinden zich ook enkele musea en de Petrus & Paulus kathedraal. Vervolgens is het alweer tijd voor de lunch die voor u gereserveerd is. In de middag gaat u een deel van de wereldberoemde Hermitage zien (entree inclusief, met audioguide). U kunt zich vergapen en al die kostbare werken van o.a. Rubens, Rembrandt en Hals; Katharina de Grote wist wat ze mooi vond! De opgedane indrukken zullen verpletterend zijn! ’s Avonds maken we nog een mooie boottocht over de Newa, waar u vele bezienswaardigheden vanaf het water kunt aanschouwen. Wat een prachtdag!

Dag 6 - Maandag 11 Mei 2020

Na het ontbijt reist u naar de voorstad Zarskoje Selo, ook wel tsarendorp genoemd. Van 1937 tot 1992 was deze plaats vernoemd naar de wereldberoemde Russische dichter Puschkin. In 1720 werd hier de privé zomerresidentie voor Katharina I, vrouw van Peter I, gebouwd. In het centrum van dit wereldberoemde kasteel en park ligt het Catharinapaleis met de schitterende,historische schat: de barnstenen kamer. Ook het mooie park met meertjes en grotten nodigen uit voor een wandeling. Vanavond dineren we in één van de favorieten restaurants van Wladimir Putin, Jurjewskoe Podworje, een prachtige Russische ambiance staat ons te wachten. We dineren onder de kroonluchters en worden bediend door traditioneel geklede obers. Smakelijk eten tijdens deze bijzondere beleving, vergeet u niet een heerlijke wodka te nuttigen? dan is uw Rusland ervaring compleet! Na sdorowje! Proost!

Dag 7 - Dinsdag 12 Mei 2020

Vandaag brengen we een bezoek aan het Joesoepovpaleis, dit luxueuze gebouw aan de oever van de rivier de Mojka was eigendom van prinsen van de Joesoepov-familie, de rijkste en meest aristocratische familie van Rusland. We bewonderen het indrukwekkende interieur met vele fresco’s, marmeren beelden, gouden kroonluchters en prachtig meubilair. In de namiddag heeft u nog vrije tijd in het centrum. U kunt ook kiezen voor een geheel vrije dag in Sint Petersburg, en uw eigen plan trekken. Vanavond kunt u dineren in de omgeving van uw hotel.

Dag 8 - Woensdag 13 Mei 2020

Helaas de laatste reisdag! Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Sint Petersburg. We vliegen om 13.45 uur met Brussels Airlines (onder voorbehoud) naar de luchthaven van Brussel. Na aankomst staat onze chauffeur te wachten, en rijden we per touringcar terug naar onze Limburgse opstapplaatsen. Graag tot de volgende keer!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Borodino **** Moskou

We overnachten in dit nette viersterrenhotel dat gelegen is vlakbij het mooie Sokolniki-park en het metrostation Krasnoselskaja. Met de metro rijdt u in 10 minuten naar het Kremlin. Het hotel is gebouwd in Russische Renaissance-stijl en beschikt over een atrium met een glazen dak. Het hotel beschikt over een wellness gedeelte met zwembad, sauna, stoombad en een fitnessruimte. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van de nodige faciliteiten. Er is gratis WiFi aanwezig. Het hotel beschikt over een eigen restaurant en bar.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 370,-

Website Hotel Borodino **** Moskou

Holiday Inn **** St. Petersburg-Moskovskye Vorota

Ons viersterrenhotel is gelegen in een rustige wijk middenin St. Petersburg. Snelle metroverbindingen brengen u van Holiday Inn St. Petersburg-Moskovskye Vorota in slechts 10 minuten naar het hartje van de stad. Vanaf het nabijgelegen station Moskovskieje Vorota is het vier haltes naar het extravagante kunstmuseum de Hermitage. U kunt eventueel dineren in een van de restaurants in het hotel bv. Korova Steakhouse, ’s Avonds kunt u de dag afsluiten met een drankje aan een van de bars. Er is gratis WiFi aanwezig.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Holiday Inn **** St. Petersburg-Moskovskye Vorota

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Samen met De Limburger Reizen de Russische pracht en praal ontdekken en beleven in de overweldigende steden Moskou en St. Petersburg, een unieke combi, en een zeer complete reis. Moskou met het beroemde Rode Plein, waar u gaat wandelen, het machtige Kremlin en de sprookjesachtige Basiliuskathedraal. Wij hebben voor u een uitgebreid programma met héél veel inclusief samengesteld in de steden. Vanuit Moskou per Sapsan hogesnelheidstrein naar Sint Petersburg, Venetië van het Noorden. De stad van de Tsaar Peter de Grote met de wereldberoemde Hermitage, Petrus- en Paulusvesting en Peterhof. We dineren 2 avonden in authentieke Russische restaurants. Een unieke reis volledig begeleidt door een eigen De Limburger Reizen reisbegeleider, en lokale Nederlandstalige gidsen in beide steden die het land, de gebruiken en de cultuur perfect kennen. U vliegt van/naar Brussel met Brussels Airlines, bustransfer vanuit Limburg naar de luchthaven is inclusief. Alles wordt perfect voor u geregeld tijdens uw reis naar dit bijzondere land en steden.
Dagprogramma

Dag 1 - Woensdag 06 Mei 2020

Vanuit de Limburgse opstapplaatsen rijden we samen met onze reisbegeleider naar de luchthaven van Brussel. Gezamenlijk inchecken, en vervolgens vliegen we om 10:55 uur met Brussels Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen) naar de luchthaven van Moskou, waar we om 15:20 uur lokale tijd landen. De vliegtijd is ca. 3 uur en 25 minuten. Na aankomst in Moskou worden we opgehaald door onze lokale gids en transfer door deze dynamische stad met 10 miljoen inwoners naar ons 4* hotel Borodino. ’s Avonds diner in ons hotel. In de bar kunt u de reis inluiden met een typisch Russische wodka.

Dag 2 - Donderdag 07 Mei 2020

Vandaag weer een heerlijke dag vol hoogtepunten! Nu vervolgt u uw reis naar o.a. een fotogeniek uitzichtpunt waar u een prachtige view heeft op het Kremlin. Uiteraard bezoekt u de grootste orthodoxe kathedraal ter wereld; de Chr. Verlosser kathedraal. Vervolgens neemt de gids u weer mee naar de metro waar nog meer ondergrondse musea worden bezocht! Uw gids neemt u mee naar het GUM warenhuis, de Gorki-straat, het Puschkin monument. Er is aansluitend enige vrije tijd voor een persoonlijke wandeling door bijvoorbeeld het historische stadsdeel Kitai Gorod of heerlijk shoppen in het mega warenhuis GUM.  Na deze enerverende maar mooie dag is het tijd voor uw diner in uw hotel.

Dag 3 - Vrijdag 08 Mei 2020

Na het ontbijt in ons hotel maken we met onze ervaren Nederlandstalige gids een uitgebreide stadsrondrit. U begint met een bezoek aan het park waar Tsjaikovsky geinspireerd werd tot het componeren van Het Zwanenmeer. Ook rijdt u langs de indrukwekkende Novodevichii begraafplaats. Er liggen veel hooggeplaatste personen begraven waaronder Raisa Gorbatsjov. U kijkt u ogen uit en uiteraard is er genoeg tijd om die fotogenieke plekke vast te leggen met uw camera. Vervolgens is een bezoek aan Het Kremlin aan de beurt! Een ommuurde stadsvesting met 20 torens en ca. 28 hectare groot. Gigantisch dus! U bezoekt de Maria Hemelvaart Kathedraal en natuurlijk het Rode Plein. Vervolgens gaat de rondreis verder te voet en met de metro. Wist u dat deze metrostations ware kunstwerken zijn? Fantastisch versierd, het zijn de paleizen van de burgers! Deze laatste avond in Moskou gaan we dineren in een authentiek Russisch restaurant.

 

Dag 4 - Zaterdag 09 Mei 2020

U kunt op uw gemak ontbijten. Vandaag brengt de comfortabele hoge snelheidstrein Sapsan, u door het Russische landschap, ons in 4,5 uur naar St. Petersburg. Bij aankomst in St. Petersburg is er al een korte kennismaking met de stad, de gids haalt u op bij het treinstation en u heeft dan al meteen een introductie rondrit door deze indrukwekkende stad. St. Petersburg is prachtig, werd ook gebouwd naar voorbeeld van Parijs en Florence. De grachten zijn geïnspireerd door ons eigen Amsterdam. Geniet ook zeker van de prachtige architectuur. Aansluitend volgt de transfer naar uw 4 sterren hotel Holiday inn  waar u de komende 4 nachten logeert op basis van logies/ontbijt. Uw reisbegeleider adviseert u uiteraard graag over diner mogelijkheden.

Dag 5 - Zondag 10 Mei 2020

Na het ontbijt wacht u wederom een dag vol verrassingen en vooral kunstschatten! Uw ervaren gids is er weer klaar voor en zal u enthousiast vertellen over deze prachtige stad. De eerste stop is vandaag bij een knalblauwe kathedraal zeer fotogeniek! Dan brengt de reis u naar de Petrus & Paulus vesting daterend uit 1703 en gelegen op het Hazeneiland in de Neva rivier. Hier bevinden zich ook enkele musea en de Petrus & Paulus kathedraal. Vervolgens is het alweer tijd voor de lunch die voor u gereserveerd is. In de middag gaat u een deel van de wereldberoemde Hermitage zien (entree inclusief, met audioguide). U kunt zich vergapen en al die kostbare werken van o.a. Rubens, Rembrandt en Hals; Katharina de Grote wist wat ze mooi vond! De opgedane indrukken zullen verpletterend zijn! ’s Avonds maken we nog een mooie boottocht over de Newa, waar u vele bezienswaardigheden vanaf het water kunt aanschouwen. Wat een prachtdag!

Dag 6 - Maandag 11 Mei 2020

Na het ontbijt reist u naar de voorstad Zarskoje Selo, ook wel tsarendorp genoemd. Van 1937 tot 1992 was deze plaats vernoemd naar de wereldberoemde Russische dichter Puschkin. In 1720 werd hier de privé zomerresidentie voor Katharina I, vrouw van Peter I, gebouwd. In het centrum van dit wereldberoemde kasteel en park ligt het Catharinapaleis met de schitterende,historische schat: de barnstenen kamer. Ook het mooie park met meertjes en grotten nodigen uit voor een wandeling. Vanavond dineren we in één van de favorieten restaurants van Wladimir Putin, Jurjewskoe Podworje, een prachtige Russische ambiance staat ons te wachten. We dineren onder de kroonluchters en worden bediend door traditioneel geklede obers. Smakelijk eten tijdens deze bijzondere beleving, vergeet u niet een heerlijke wodka te nuttigen? dan is uw Rusland ervaring compleet! Na sdorowje! Proost!

Dag 7 - Dinsdag 12 Mei 2020

Vandaag brengen we een bezoek aan het Joesoepovpaleis, dit luxueuze gebouw aan de oever van de rivier de Mojka was eigendom van prinsen van de Joesoepov-familie, de rijkste en meest aristocratische familie van Rusland. We bewonderen het indrukwekkende interieur met vele fresco’s, marmeren beelden, gouden kroonluchters en prachtig meubilair. In de namiddag heeft u nog vrije tijd in het centrum. U kunt ook kiezen voor een geheel vrije dag in Sint Petersburg, en uw eigen plan trekken. Vanavond kunt u dineren in de omgeving van uw hotel.

Dag 8 - Woensdag 13 Mei 2020

Helaas de laatste reisdag! Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Sint Petersburg. We vliegen om 13.45 uur met Brussels Airlines (onder voorbehoud) naar de luchthaven van Brussel. Na aankomst staat onze chauffeur te wachten, en rijden we per touringcar terug naar onze Limburgse opstapplaatsen. Graag tot de volgende keer!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Borodino **** Moskou

We overnachten in dit nette viersterrenhotel dat gelegen is vlakbij het mooie Sokolniki-park en het metrostation Krasnoselskaja. Met de metro rijdt u in 10 minuten naar het Kremlin. Het hotel is gebouwd in Russische Renaissance-stijl en beschikt over een atrium met een glazen dak. Het hotel beschikt over een wellness gedeelte met zwembad, sauna, stoombad en een fitnessruimte. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van de nodige faciliteiten. Er is gratis WiFi aanwezig. Het hotel beschikt over een eigen restaurant en bar.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 370,-

Website Hotel Borodino **** Moskou

Holiday Inn **** St. Petersburg-Moskovskye Vorota

Ons viersterrenhotel is gelegen in een rustige wijk middenin St. Petersburg. Snelle metroverbindingen brengen u van Holiday Inn St. Petersburg-Moskovskye Vorota in slechts 10 minuten naar het hartje van de stad. Vanaf het nabijgelegen station Moskovskieje Vorota is het vier haltes naar het extravagante kunstmuseum de Hermitage. U kunt eventueel dineren in een van de restaurants in het hotel bv. Korova Steakhouse, ’s Avonds kunt u de dag afsluiten met een drankje aan een van de bars. Er is gratis WiFi aanwezig.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Holiday Inn **** St. Petersburg-Moskovskye Vorota

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per touringcar Limburg - Brussel Airport v.v.
 • Vlucht Brussel - Moskou en St. Petersburg - Brussel met Brussels Airlines
 • 23 kg. ruim- en 10 kg handbagage p.p.
 • Vervoer in Rusland per comfortabele touringcar
 • 3 nachten halfpension in 4* hotel Borodino in Moskou
 • 4 nachten logies/ontbijt in 4* hotel Holiday Inn in St. Petersburg
 • Nederlandstalige lokale reisleiding (met headsets)
 • Stadsrondrit in Moskou incl. bezoek metro en metrorit
 • Excursie naar het Kremlin incl. entree Kathedraal
 • Diner in authentiek Russisch restaurant in Moskou.
 • Sapsan hogesnelheidstrein Moskou - St. Petersburg (2e klas)
 • Rondleiding door St. Petersburg
 • 1 uur durende avond boottocht op de Newa
 • Entree Hermitage (met audioguide)
 • 1 uur durende rondleiding en entree Petrus & Paul vesting
 • Excursie naar het Catharinapaleis (Poesjkin) inclusief entree Barnsteen kamer
 • 4 gangen diner in Restaurant Podvorje in Pawlowsk
 • Entree en bezichtiging Joesoepovpaleis (incl. metroticket)
 • De Limburger Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Visumkosten (ca. € 115,- p.p.) De Limburger Reizen faciliteert deze aanvraag in samenwerking met het Visumbureau Limburg. www.visumbureau-limburg.nl
 • Fooien in lokale eetgelegenheden
 • Verzekeringen (Rusland-dekking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking

Overige informatie

 • Min. aantal deelnemers: 20
 • Reis onder voorbehoud van programmawijzigingen- en volgorde van excursies/programmaonderdelen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • I.v.m. visumprocedure etc. is reservering voor 10 maart 2020 noodzakelijk