Unieke reis met alle excursies inclusief!

Bus - vlieg

Een nieuwe reis die vooral het schitterende Kreta laat zien waar de Kretenzers trots op zijn! Natuurlijk kennen we dit eiland van zon, zee en strand. Echter wij willen u laten zien dat er zoveel meer is. Ver weg van de toeristische bolwerken is dit eiland een oase van prachtige natuur, cultuur en natuurlijk de Griekse gastvrijheid. De afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de pittoreske hoofdstad, de gezellige haventjes; het is een eiland om verliefd op te worden. U bezoekt  de levendige stad Heraklion. Met een lokale gids wandelt u door het stadscentrum met de drukke winkelstraten, veel terrassen op pleintjes, de kleurrijke dagmarkt en eethuisjes met Kretenzische specialiteiten. U slentert langs de haven, de oude Venetiaanse vestingwallen, de Morosini-fontein, de mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos, het grote vrijheidsplein en het indrukwekkende archeologisch museum. U zult het met ons eens zijn: Heraklion is een prachtige stad, die leeft! U bezoekt natuurlijk het indrukwekkende Lepra eiland Spinalonga. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te zien. Uiteraard gaat u samen met uw lokale gids dit ontdekken, alle ins en outs worden met u gedeeld. Het mooie Elounda en Agios Nikolaos worden niet vergeten. U rijdt door het prachtige binnenland met zijn vele wijn- en olijfgaarden en u bezoekt een wijnkelder, een proeverij mag dan uiteraard niet ontbreken! Ook Chania en Rethymnon zijn een bezoek meer dan waard. Alsof dat nog niet genoeg is logeert u tijdens deze excursiereis in een heerlijk hotel! Het Porto Platanias Village is een 4 sterren hotel aan de kust in Platanias op ca. 20 minuten van de pittoreske stad Chania. U verblijft hier op basis van halfpension. In dit hotel verblijft u gedurende de gehele reis, dus u hoeft maar één keer uw koffers uit te pakken. Hoe fijn is dat!  Zo komt u meteen in een heerlijke vakantiestemming! Uiteraard zijn alle excursies die wij aanbieden INCLUSIEF! Zoals u van ons gewend bent is de transfer met onze luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven inbegrepen. Uiteraard wordt u gedurende deze reis begeleid door onze ervaren De Limburger Reizen reisbegeleiding. Zij kunnen u voorzien van waardevolle tips. Kreta is klaar om ontdekt te worden door U!  

Dag 1 - Maandag 11 mei

Limburg – Eindhoven – Heraklion

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven. Hier vliegt u om 07.20 uur (onder voorbehoud) met Transavia rechtstreeks naar Heraklion. Uw landing is voorzien om 11.35 uur. Uw lokale gids staat voor u klaar om u per transferbus naar uw comfortabele hotel Porto Platanias Village **** te rijden. De rest van de dag bent u heerlijk vrij, u kunt genieten van alle faciliteiten van uw hotel. Wilt u alvast op eigen gelegenheid het pittoreske Chania en de gezellige haven ontdekken dan kan dat heel makkelijk met de lokale bus. Die rijden zowaar op tijd en de bushalte is vlakbij uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Dinsdag 12 mei

Knossos –  Heraklion

Na het ontbijt staat uw lokale gids al voor u klaar. De reis brengt u vandaag al meteen naar Knossos. De Minoïsche paleisstad Knossos is het beroemdste archeologisch complex van Kreta. Het wordt beschouwd als de oudste stad in Europa en was eeuwenlang ook de grootste. Het paleis werd maar liefst twee maal gebouwd; alle luxe en grandeur werd de laatste keer uit de kast gehaald. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa’s, het theater, grote kruiken en natuurlijk de graven. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding met uw lokale gids. U vervolgt uw reis naar de levendige hoofdstad van Kreta; Heraklion. De stad Heraklion is in het centrum van de noordkust van Kreta te vinden. Allereerst kunt u hier op eigen gelegenheid door het historische centrum van Heraklion slenteren. Laat u onderdompelen in de heerlijke Kretenzer sfeer. Een bezoek aan de Venetiaanse haven mag niet ontbreken. Bij deze schitterende oude haven komt u het Venetiaanse fort genaamde Koules tegen dat nog lang als gevangenis heeft dienst gedaan. Ook de stadsmuren zijn nog goed bewaard gebleven. Vervolgens gaat u met uw lokale gids naar het Archeologisch Museum. Dit is het grootste en belangrijkste museum in Griekenland. In 2014 is dit archeologische museum van Kreta volledig gerestaureerd. Het is vooral bekend vanwege de indrukwekkende Minoan Art collectie. Het museum bestaat uit twee verdiepingen met 25 zalen vol bezienswaardigheden. Zeer indrukwekkend! Na dit bezoek wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel of op avontuur gaan met het openbaar vervoer. De Limburger reisbegeleiding kan u voorzien van tips en tops. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Woensdag 13 mei

Agios Nikolaos – Elounda – Spinalonga 

Na het ontbijt wacht u wederom een mooie dag. De reis brengt u vandaag naar het oosten van Kreta. De eerste plek die u bezoekt is het zeer pittoreske dorpje Kritsa. Dit kleurrijke dorp behoort wat ons betreft tot de mooiste dorpen van Kreta! Het dorp is gelegen in de bergen en is precies zoals u kunt verwachten van een typisch Grieks dorpje: straatjes vol oude stenen huizen, witgekalkte muren, bloemenstruiken, daken bekleed met druivenranken, gekleurde gevels, hier en daar een olijfboom en heel veel Grieks handwerk souvenirs, zoals gehaakte kleden. Al met al is fotogeniek Kritsa een heerlijk dorp om doorheen te dwalen, te genieten van de relaxte sfeer en Griekenland op en top te ervaren. Uw gids vertelt u er alles over tijdens de wandeling. U bezoekt tevens De Panagia Kera Kerk, net buiten Kritsa, dit is een Byzantijnse kerk waar indrukwekkende muurschilderingen uit de 14e en 15e eeuw te zien zijn. De reis brengt u verder naar Elounda, wederom een prachtig vissersplaatsje, hier neemt u de boot naar het onbewoonde eiland Spinalonga, de voormalige lepra kolonie. Het leven op Spinalonga was zeker niet gemakkelijk voor de mensen die hier moesten zien te (over) leven. In het jaar 1950 kwamen de medicijnen tegen lepra ter beschikking voor de mensen op Spinalonga. In 1957 werd de kolonie gesloten. Een indrukwekkend bezoek! Na dit bezoek brengt de boot u terug naar Elounda. De reis brengt u vervolgens voor een korte stop in Agios Nikolaos. Agios Nikolaos is een belangrijke plaats op Kreta, met een gezellige binnenstad.Tegen de avond bent u weer terug in uw hotel voor uw diner en overnachting.

Dag 4 - Donderdag 14 mei

Gortys, Kaliviani en Matala

Na het ontbijt is het tijd voor de ontdekking van Zuid-Kreta. Samen met uw lokale gids bezoekt u de Gortys, na Festos de op één na bekendste archeologische plaats van Zuid Kreta. Gortys ligt vlak bij het agrarisch dorpje Agioi Deka, dit betekent de tien heiligen, in de Romeinse periode een heel belangrijke stad. Men noemt deze stad ook wel de Romeinse hoofdstad van Kreta. Gortys is oorspronkelijk op een oud kerkhof gebouwd. Het eerste wat u ziet als u binnenkomt is de basiliek van de heilige Titus. Titus was door Apostel Paulus hier achtergelaten om het Christendom te verspreiden. Titus werd later de eerste bisschop van Kreta. Gortys staat verder bekend om haar Odeion; een overdekte muziektempel. Uw gids zal graag zijn kennis met u delen. Vervolgens brengt de reis u naar Kaliviani, bekend door het klooster en weeshuis. Het is een klooster waar vrouwen verblijven en gewijd is aan de Heilige Moeder, namelijk Panagia Kaliviani. De oude kerk is tijdens de tweede Byzantijnse periode gebouwd. U brengt tevens een bezoek aan Matala; wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten (antieke grafkamers) deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies. Tegenwoordig mogen de antieke grafkamers overdag bezocht worden. Na de rondleiding heeft u heerlijk tijd om te genieten van de vele Griekse terrasjes waar u een Griekse frappé kunt drinken. Tegen de avond bent u weer terug in uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Vrijdag 15 Mei

Arkadi – Chania – Rethymnon

Na het ontbijt staat uw gids weer voor u klaar en gaat de reis vandaag naar het westen van dit prachtige eiland. Allereerst krijgt u een rondleiding in het Arkadi klooster. Het Arkadi klooster is het meeste bekende klooster van Kreta in Griekenland, het is een nationaal monument voor de martelaren uit 1866 en een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Voor de Kretenzers is Arkadi het symbool van een vastberadenheid om de toekomst in eigen hand te hebben, het is echter ook een actief klooster van de Grieks-orthodoxe kerk met monnikenverblijven. Het klooster is een oase van rust tussen de zacht glooiende heuvels omringd door olijfboomgaarden en eikenbomen. De idyllische ligging maakt het moeilijk om u het geweld uit die tijd voor te stellen maar er zijn nog zichtbare gevolgen, zoals kogelgaten in een deur, Turkse granaatinslagen in een cipres in de kloostertuin en verbrokkelde muren door intensief geweervuur. U gaat het allemaal zien! Vervolgens bezoekt u de voormalige hoofdstad van Kreta, Chania. Dit is wederom een pittoreske en gezellige stad; u bezoekt de lokale markt en natuurlijk de mooie Venetiaanse haven samen met uw lokale gids. De oude stad is bijna helemaal gebouwd door de Venetianen. Het is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. De stad heeft nog steeds een oude aristocratische verschijning, met de gebouwen uit de 16e eeuw, straatjes met bogen, stenen trapjes, Byzantijnse en Romeinse ruïnes, kleine Venetiaanse haven en smalle straatjes. In het Venetiaanse Loggia is tegenwoordig het kantoor van het ministerie van cultuur gevestigd. Mooie fotomomenten!  Samen met uw lokale gids maakt u een stadswandeling door het oude centrum. Vervolgens gaat u terug naar uw hotel. U heeft nog even tijd om u lekker op te frissen en te genieten van een aperatief voordat u gaat dineren in uw hotel. Overnachting in uw hotel.

Dag 6 - Zaterdag 16 Mei

Fodele, Axos, druipsteengrotten van Sfentoni en Anogia

Na het ontbijt neemt de lokale gids u mee voor een heerlijke relaxte Griekse dag. U bezoekt het plaatsje Fodele het is vooral bekend vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder “El Greco”. Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos “De Griek” genoemd, “El Greco”. Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem opgericht. Daarnaast is het een heerlijk Kretenzer dorp waar de mannen in de schaduw van de boom op het dorpsplein een potje backgammon spelen. Houdt u camera in de aanslag voor een typisch Grieks tafereel! De reis brengt u vervolgens naar Axos, In dit dorp zijn er verschillende opgravingen gedaan met zeer waardevolle vondsten. Dit verraadt een zeer rijke geschiedenis door de eeuwen heen. Het is een zeer mooi, klassiek Kretenzisch dorp met een Grieks dorpsplein waar heerlijk fris bronwater gedronken kan worden. Het is tegen een heuvel aan gebouwd en heeft een eigen charme. In Axos zijn zeven Byzantijnse kerken die meer dan 1000 jaar oud zijn. Deze omgeving met zijn vele olijfbomen gaarden nodigt uit tot het kopen van de excellente olijfolie. De Kretenzer extra vierge olijfolie  wordt wereldwijd het meest geroemd en regelmatig worden er gerenommeerde internationale awards mee gewonnen. Het design van de verpakking en de flessen of potten lijken soms meer op een dure parfum dan olijfolie. En dat maakt het natuurlijk een mooi souvenir of geschenk. U bezoekt tevens het houtsnijwerk museum onder leiding van uw lokale gids. Vervolgens staat een prachtig  natuurfenomeen op het programma; de druipsteengrotten van Sfentoni. Het uitzicht is al indrukwekkend en dan bent u nog niet binnen! Samen met uw gids bewandelt u het 275 meter lange pad door de grot. De eerste kamer wordt “het heiligdom van de Fee” genoemd. Hier vindt u al een rijke verzameling van stalactieten en stalagmieten. Wanneer u verder in de grot komt zal u zien dat de muren het licht lijken te reflecteren. Dit komt door de kristallen van calciumcarbonaat in de wanden. Telkens wanneer u een nieuwe kamer betreedt zult u verrast worden door de pracht die de natuur hier in vele jaren heeft opgebouwd. Een schitterende ervaring! Vervolgens maakt u een korte stop in het herdersdorpje Anogia, tijdens de Ottomaanse overheersing werd het dorpje door de Turken platgebrand. De Duitsers deden dit tijdens de Tweede Wereldoorlog nog eens dunnetjes over. Tegenwoordig is het een typisch Grieks dorp. Het lokale leven speelt zich vooral af rond het dorpsplein waar veel activiteiten nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. In de omgeving van het dorp houdt men zich voornamelijk bezig met de veehouderij. In de namiddag bent u weer terug in uw hotel waar u dineert en overnacht.

Dag 7 - Zondag 17 Mei

Vathipetro, Myrtia en Thrapsano

Na het ontbijt wacht u wederom een heerlijke dag vooral gericht op de Kretense beleving van het leven! De route brengt u vandaag langs één van de mooiste landschappen van Kreta. Via prachtige wijngaarden rijdt u richting Vathipetro, Dit is een archeologisch complex wederom uit het Minoisch tijdperk. De opgravingen zijn nog prima in tact, zeker wanneer u zich realiseert dat dit complex gebouwd werd in 1550 v. Chr. U krijgt een rondleiding samen met uw lokale gids. Vervolgens brengt u een bezoek aan een wijnkelder waar u natuurlijk ook de lokale wijn kunt proeven. Hierna is het tijd voor de Griekse dichter Nikos Kazantzatkis in het museumdorp Myrtia. U brengt met uw lokale gids een bezoek aan Het Kazantzakis museum, geopend in 1983, dit is gelegen aan het centrale plein van het dorp in het gereconstrueerde huis van van de families Kazantzaki. Vervolgens bezoekt u Thrapsano bekend om zijn keramiek. Alleen in dit dorp zijn nog enkele professionele pottenbakkers naar oude traditie werkzaam. Hier worden nog steeds de oude grote en middelgrote “pithoi”, oude opslag potten van klei gemaakt zoals reeds in de Minoïsche tijd. De aarde van de pottenbakker komt uit de grote kleiput in het noorden van het dorp, de pottenbakkers werken tijdens de zomermaanden. Een uniek foto moment! In de namiddag bent u weer terug in uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 8 - Maandag 18 Mei

Vrije dag

Na het ontbijt heeft u een heerlijke vrije dag. U kunt lekker relaxen aan het strand en heerlijk nagenieten van de afgelopen dagen. Wanneer u toch nog een dag zelf op pad wilt gaan zal onze De Limburger Reizen reisbegeleiding u graag behulpzaam zijn. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 9 - Dinsdag 19 Mei

Heraklion – Eindhoven – Limburg

Na het ontbijt heeft u nog een hele vrije dag voor de boeg. U wordt in de namiddag opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor de vlucht om 19.45 uur (onder voorbehoud) met Transavia naar Eindhoven. Natuurlijk staat onze luxe touringcar voor u klaar om u weer veilig terug te rijden naar Limburg. Dan komt er een einde aan een verrassende reis naar een welbekend eiland. Bepakt en bezakt met vele herinneringen en prachtige foto’s. We zien u graag terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Porto Platanias Village ****

Het Porto Platanias Village Resort ligt op slechts 200 meter van het strand van Platanias en is een complex in de stijl van een dorp, met stenen geplaveide paden, tuinen en een prachtig zwembad. Elke kamer heeft een goed uitgeruste kitchenette, een zitje, een satelliet-tv met internationale zenders, airconditioning, een dvd-speler en een kluisje. Badkamer met bad/douche en  haardroger. Ruim balkon met zitje en uitzicht op de tuin. Het restaurant van het hotel serveert Kretenzische en internationale gerechten in buffetstijl. Porto Platanias Village Resort heeft een snackbar en er worden ook Kretenzische avonden met traditionele muziek georganiseerd. Op loopafstand van het complex zijn tal van taverna’s,  terrasjes en restaurantjes te  vinden. De schilderachtige stad en de haven van Chania bevinden zich op ca. 20 minuten rijafstand.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 185,-

Website Hotel Porto Platanias Village ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Een nieuwe reis die vooral het schitterende Kreta laat zien waar de Kretenzers trots op zijn! Natuurlijk kennen we dit eiland van zon, zee en strand. Echter wij willen u laten zien dat er zoveel meer is. Ver weg van de toeristische bolwerken is dit eiland een oase van prachtige natuur, cultuur en natuurlijk de Griekse gastvrijheid. De afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de pittoreske hoofdstad, de gezellige haventjes; het is een eiland om verliefd op te worden. U bezoekt  de levendige stad Heraklion. Met een lokale gids wandelt u door het stadscentrum met de drukke winkelstraten, veel terrassen op pleintjes, de kleurrijke dagmarkt en eethuisjes met Kretenzische specialiteiten. U slentert langs de haven, de oude Venetiaanse vestingwallen, de Morosini-fontein, de mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos, het grote vrijheidsplein en het indrukwekkende archeologisch museum. U zult het met ons eens zijn: Heraklion is een prachtige stad, die leeft! U bezoekt natuurlijk het indrukwekkende Lepra eiland Spinalonga. Op het eiland is in de gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te zien. Uiteraard gaat u samen met uw lokale gids dit ontdekken, alle ins en outs worden met u gedeeld. Het mooie Elounda en Agios Nikolaos worden niet vergeten. U rijdt door het prachtige binnenland met zijn vele wijn- en olijfgaarden en u bezoekt een wijnkelder, een proeverij mag dan uiteraard niet ontbreken! Ook Chania en Rethymnon zijn een bezoek meer dan waard. Alsof dat nog niet genoeg is logeert u tijdens deze excursiereis in een heerlijk hotel! Het Porto Platanias Village is een 4 sterren hotel aan de kust in Platanias op ca. 20 minuten van de pittoreske stad Chania. U verblijft hier op basis van halfpension. In dit hotel verblijft u gedurende de gehele reis, dus u hoeft maar één keer uw koffers uit te pakken. Hoe fijn is dat!  Zo komt u meteen in een heerlijke vakantiestemming! Uiteraard zijn alle excursies die wij aanbieden INCLUSIEF! Zoals u van ons gewend bent is de transfer met onze luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven inbegrepen. Uiteraard wordt u gedurende deze reis begeleid door onze ervaren De Limburger Reizen reisbegeleiding. Zij kunnen u voorzien van waardevolle tips. Kreta is klaar om ontdekt te worden door U!  
Dagprogramma

Dag 1 - Maandag 11 mei

Limburg – Eindhoven – Heraklion

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven. Hier vliegt u om 07.20 uur (onder voorbehoud) met Transavia rechtstreeks naar Heraklion. Uw landing is voorzien om 11.35 uur. Uw lokale gids staat voor u klaar om u per transferbus naar uw comfortabele hotel Porto Platanias Village **** te rijden. De rest van de dag bent u heerlijk vrij, u kunt genieten van alle faciliteiten van uw hotel. Wilt u alvast op eigen gelegenheid het pittoreske Chania en de gezellige haven ontdekken dan kan dat heel makkelijk met de lokale bus. Die rijden zowaar op tijd en de bushalte is vlakbij uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Dinsdag 12 mei

Knossos –  Heraklion

Na het ontbijt staat uw lokale gids al voor u klaar. De reis brengt u vandaag al meteen naar Knossos. De Minoïsche paleisstad Knossos is het beroemdste archeologisch complex van Kreta. Het wordt beschouwd als de oudste stad in Europa en was eeuwenlang ook de grootste. Het paleis werd maar liefst twee maal gebouwd; alle luxe en grandeur werd de laatste keer uit de kast gehaald. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa’s, het theater, grote kruiken en natuurlijk de graven. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding met uw lokale gids. U vervolgt uw reis naar de levendige hoofdstad van Kreta; Heraklion. De stad Heraklion is in het centrum van de noordkust van Kreta te vinden. Allereerst kunt u hier op eigen gelegenheid door het historische centrum van Heraklion slenteren. Laat u onderdompelen in de heerlijke Kretenzer sfeer. Een bezoek aan de Venetiaanse haven mag niet ontbreken. Bij deze schitterende oude haven komt u het Venetiaanse fort genaamde Koules tegen dat nog lang als gevangenis heeft dienst gedaan. Ook de stadsmuren zijn nog goed bewaard gebleven. Vervolgens gaat u met uw lokale gids naar het Archeologisch Museum. Dit is het grootste en belangrijkste museum in Griekenland. In 2014 is dit archeologische museum van Kreta volledig gerestaureerd. Het is vooral bekend vanwege de indrukwekkende Minoan Art collectie. Het museum bestaat uit twee verdiepingen met 25 zalen vol bezienswaardigheden. Zeer indrukwekkend! Na dit bezoek wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel of op avontuur gaan met het openbaar vervoer. De Limburger reisbegeleiding kan u voorzien van tips en tops. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Woensdag 13 mei

Agios Nikolaos – Elounda – Spinalonga 

Na het ontbijt wacht u wederom een mooie dag. De reis brengt u vandaag naar het oosten van Kreta. De eerste plek die u bezoekt is het zeer pittoreske dorpje Kritsa. Dit kleurrijke dorp behoort wat ons betreft tot de mooiste dorpen van Kreta! Het dorp is gelegen in de bergen en is precies zoals u kunt verwachten van een typisch Grieks dorpje: straatjes vol oude stenen huizen, witgekalkte muren, bloemenstruiken, daken bekleed met druivenranken, gekleurde gevels, hier en daar een olijfboom en heel veel Grieks handwerk souvenirs, zoals gehaakte kleden. Al met al is fotogeniek Kritsa een heerlijk dorp om doorheen te dwalen, te genieten van de relaxte sfeer en Griekenland op en top te ervaren. Uw gids vertelt u er alles over tijdens de wandeling. U bezoekt tevens De Panagia Kera Kerk, net buiten Kritsa, dit is een Byzantijnse kerk waar indrukwekkende muurschilderingen uit de 14e en 15e eeuw te zien zijn. De reis brengt u verder naar Elounda, wederom een prachtig vissersplaatsje, hier neemt u de boot naar het onbewoonde eiland Spinalonga, de voormalige lepra kolonie. Het leven op Spinalonga was zeker niet gemakkelijk voor de mensen die hier moesten zien te (over) leven. In het jaar 1950 kwamen de medicijnen tegen lepra ter beschikking voor de mensen op Spinalonga. In 1957 werd de kolonie gesloten. Een indrukwekkend bezoek! Na dit bezoek brengt de boot u terug naar Elounda. De reis brengt u vervolgens voor een korte stop in Agios Nikolaos. Agios Nikolaos is een belangrijke plaats op Kreta, met een gezellige binnenstad.Tegen de avond bent u weer terug in uw hotel voor uw diner en overnachting.

Dag 4 - Donderdag 14 mei

Gortys, Kaliviani en Matala

Na het ontbijt is het tijd voor de ontdekking van Zuid-Kreta. Samen met uw lokale gids bezoekt u de Gortys, na Festos de op één na bekendste archeologische plaats van Zuid Kreta. Gortys ligt vlak bij het agrarisch dorpje Agioi Deka, dit betekent de tien heiligen, in de Romeinse periode een heel belangrijke stad. Men noemt deze stad ook wel de Romeinse hoofdstad van Kreta. Gortys is oorspronkelijk op een oud kerkhof gebouwd. Het eerste wat u ziet als u binnenkomt is de basiliek van de heilige Titus. Titus was door Apostel Paulus hier achtergelaten om het Christendom te verspreiden. Titus werd later de eerste bisschop van Kreta. Gortys staat verder bekend om haar Odeion; een overdekte muziektempel. Uw gids zal graag zijn kennis met u delen. Vervolgens brengt de reis u naar Kaliviani, bekend door het klooster en weeshuis. Het is een klooster waar vrouwen verblijven en gewijd is aan de Heilige Moeder, namelijk Panagia Kaliviani. De oude kerk is tijdens de tweede Byzantijnse periode gebouwd. U brengt tevens een bezoek aan Matala; wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten (antieke grafkamers) deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies. Tegenwoordig mogen de antieke grafkamers overdag bezocht worden. Na de rondleiding heeft u heerlijk tijd om te genieten van de vele Griekse terrasjes waar u een Griekse frappé kunt drinken. Tegen de avond bent u weer terug in uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Vrijdag 15 Mei

Arkadi – Chania – Rethymnon

Na het ontbijt staat uw gids weer voor u klaar en gaat de reis vandaag naar het westen van dit prachtige eiland. Allereerst krijgt u een rondleiding in het Arkadi klooster. Het Arkadi klooster is het meeste bekende klooster van Kreta in Griekenland, het is een nationaal monument voor de martelaren uit 1866 en een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Voor de Kretenzers is Arkadi het symbool van een vastberadenheid om de toekomst in eigen hand te hebben, het is echter ook een actief klooster van de Grieks-orthodoxe kerk met monnikenverblijven. Het klooster is een oase van rust tussen de zacht glooiende heuvels omringd door olijfboomgaarden en eikenbomen. De idyllische ligging maakt het moeilijk om u het geweld uit die tijd voor te stellen maar er zijn nog zichtbare gevolgen, zoals kogelgaten in een deur, Turkse granaatinslagen in een cipres in de kloostertuin en verbrokkelde muren door intensief geweervuur. U gaat het allemaal zien! Vervolgens bezoekt u de voormalige hoofdstad van Kreta, Chania. Dit is wederom een pittoreske en gezellige stad; u bezoekt de lokale markt en natuurlijk de mooie Venetiaanse haven samen met uw lokale gids. De oude stad is bijna helemaal gebouwd door de Venetianen. Het is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. De stad heeft nog steeds een oude aristocratische verschijning, met de gebouwen uit de 16e eeuw, straatjes met bogen, stenen trapjes, Byzantijnse en Romeinse ruïnes, kleine Venetiaanse haven en smalle straatjes. In het Venetiaanse Loggia is tegenwoordig het kantoor van het ministerie van cultuur gevestigd. Mooie fotomomenten!  Samen met uw lokale gids maakt u een stadswandeling door het oude centrum. Vervolgens gaat u terug naar uw hotel. U heeft nog even tijd om u lekker op te frissen en te genieten van een aperatief voordat u gaat dineren in uw hotel. Overnachting in uw hotel.

Dag 6 - Zaterdag 16 Mei

Fodele, Axos, druipsteengrotten van Sfentoni en Anogia

Na het ontbijt neemt de lokale gids u mee voor een heerlijke relaxte Griekse dag. U bezoekt het plaatsje Fodele het is vooral bekend vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder “El Greco”. Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos “De Griek” genoemd, “El Greco”. Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem opgericht. Daarnaast is het een heerlijk Kretenzer dorp waar de mannen in de schaduw van de boom op het dorpsplein een potje backgammon spelen. Houdt u camera in de aanslag voor een typisch Grieks tafereel! De reis brengt u vervolgens naar Axos, In dit dorp zijn er verschillende opgravingen gedaan met zeer waardevolle vondsten. Dit verraadt een zeer rijke geschiedenis door de eeuwen heen. Het is een zeer mooi, klassiek Kretenzisch dorp met een Grieks dorpsplein waar heerlijk fris bronwater gedronken kan worden. Het is tegen een heuvel aan gebouwd en heeft een eigen charme. In Axos zijn zeven Byzantijnse kerken die meer dan 1000 jaar oud zijn. Deze omgeving met zijn vele olijfbomen gaarden nodigt uit tot het kopen van de excellente olijfolie. De Kretenzer extra vierge olijfolie  wordt wereldwijd het meest geroemd en regelmatig worden er gerenommeerde internationale awards mee gewonnen. Het design van de verpakking en de flessen of potten lijken soms meer op een dure parfum dan olijfolie. En dat maakt het natuurlijk een mooi souvenir of geschenk. U bezoekt tevens het houtsnijwerk museum onder leiding van uw lokale gids. Vervolgens staat een prachtig  natuurfenomeen op het programma; de druipsteengrotten van Sfentoni. Het uitzicht is al indrukwekkend en dan bent u nog niet binnen! Samen met uw gids bewandelt u het 275 meter lange pad door de grot. De eerste kamer wordt “het heiligdom van de Fee” genoemd. Hier vindt u al een rijke verzameling van stalactieten en stalagmieten. Wanneer u verder in de grot komt zal u zien dat de muren het licht lijken te reflecteren. Dit komt door de kristallen van calciumcarbonaat in de wanden. Telkens wanneer u een nieuwe kamer betreedt zult u verrast worden door de pracht die de natuur hier in vele jaren heeft opgebouwd. Een schitterende ervaring! Vervolgens maakt u een korte stop in het herdersdorpje Anogia, tijdens de Ottomaanse overheersing werd het dorpje door de Turken platgebrand. De Duitsers deden dit tijdens de Tweede Wereldoorlog nog eens dunnetjes over. Tegenwoordig is het een typisch Grieks dorp. Het lokale leven speelt zich vooral af rond het dorpsplein waar veel activiteiten nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. In de omgeving van het dorp houdt men zich voornamelijk bezig met de veehouderij. In de namiddag bent u weer terug in uw hotel waar u dineert en overnacht.

Dag 7 - Zondag 17 Mei

Vathipetro, Myrtia en Thrapsano

Na het ontbijt wacht u wederom een heerlijke dag vooral gericht op de Kretense beleving van het leven! De route brengt u vandaag langs één van de mooiste landschappen van Kreta. Via prachtige wijngaarden rijdt u richting Vathipetro, Dit is een archeologisch complex wederom uit het Minoisch tijdperk. De opgravingen zijn nog prima in tact, zeker wanneer u zich realiseert dat dit complex gebouwd werd in 1550 v. Chr. U krijgt een rondleiding samen met uw lokale gids. Vervolgens brengt u een bezoek aan een wijnkelder waar u natuurlijk ook de lokale wijn kunt proeven. Hierna is het tijd voor de Griekse dichter Nikos Kazantzatkis in het museumdorp Myrtia. U brengt met uw lokale gids een bezoek aan Het Kazantzakis museum, geopend in 1983, dit is gelegen aan het centrale plein van het dorp in het gereconstrueerde huis van van de families Kazantzaki. Vervolgens bezoekt u Thrapsano bekend om zijn keramiek. Alleen in dit dorp zijn nog enkele professionele pottenbakkers naar oude traditie werkzaam. Hier worden nog steeds de oude grote en middelgrote “pithoi”, oude opslag potten van klei gemaakt zoals reeds in de Minoïsche tijd. De aarde van de pottenbakker komt uit de grote kleiput in het noorden van het dorp, de pottenbakkers werken tijdens de zomermaanden. Een uniek foto moment! In de namiddag bent u weer terug in uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 8 - Maandag 18 Mei

Vrije dag

Na het ontbijt heeft u een heerlijke vrije dag. U kunt lekker relaxen aan het strand en heerlijk nagenieten van de afgelopen dagen. Wanneer u toch nog een dag zelf op pad wilt gaan zal onze De Limburger Reizen reisbegeleiding u graag behulpzaam zijn. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 9 - Dinsdag 19 Mei

Heraklion – Eindhoven – Limburg

Na het ontbijt heeft u nog een hele vrije dag voor de boeg. U wordt in de namiddag opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor de vlucht om 19.45 uur (onder voorbehoud) met Transavia naar Eindhoven. Natuurlijk staat onze luxe touringcar voor u klaar om u weer veilig terug te rijden naar Limburg. Dan komt er een einde aan een verrassende reis naar een welbekend eiland. Bepakt en bezakt met vele herinneringen en prachtige foto’s. We zien u graag terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Porto Platanias Village ****

Het Porto Platanias Village Resort ligt op slechts 200 meter van het strand van Platanias en is een complex in de stijl van een dorp, met stenen geplaveide paden, tuinen en een prachtig zwembad. Elke kamer heeft een goed uitgeruste kitchenette, een zitje, een satelliet-tv met internationale zenders, airconditioning, een dvd-speler en een kluisje. Badkamer met bad/douche en  haardroger. Ruim balkon met zitje en uitzicht op de tuin. Het restaurant van het hotel serveert Kretenzische en internationale gerechten in buffetstijl. Porto Platanias Village Resort heeft een snackbar en er worden ook Kretenzische avonden met traditionele muziek georganiseerd. Op loopafstand van het complex zijn tal van taverna’s,  terrasjes en restaurantjes te  vinden. De schilderachtige stad en de haven van Chania bevinden zich op ca. 20 minuten rijafstand.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 185,-

Website Hotel Porto Platanias Village ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard-Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer met luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven v.v.
 • Directe vlucht Eindhoven-Heraklion met Transavia v.v.
 • Ruimbagage 15 kg en handbagage 10 kg per persoon
 • 8 x overnachting in 4 * Hotel Porto Platanias Village in Platanias
 • 8 x halfpension op basis van buffet zowel ontbijt als diner
 • Een halve dag excursie naar Knossos en Heraklion incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Een hele dag excursie naar Agios Nicolaos, Elounda en Spinalonga incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Een hele dag excursie naar Górtys, Kaliviani en Matala incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Een hele dag excursie naar Arkadi, Chania en Rethymnon incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Een hele dag excursie naar de Fodele, Axos, en de druipsteengrotten van Sfentoni incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Een hele dag excursie naar Vathipetro, Myrtia en Thrapsano incl. entrees en lokale Duitssprekende gids
 • Entree Kazantzakis Museum
 • Kleine wijnproeverij
 • Transfers ter plekke
 • Toeristenbelasting
 • De Limburger Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten€ 29,50 per boeking
 • Eventuele verzekeringen

Overige informatie

 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • Op onze riviercruises en vliegreizen gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden