Kerst in Boedapest & Bratislava tijdens 5* cruise

Welkom aan boord van het 5-sterren hotelschip Amadeus Queen voor een bijzondere Kerstcruise over de Donau. U bezoekt tijdens deze cruise met een van de modernste hotelschepen van Europa, de mooiste steden in het hart van Europa. Een deskundige gids neemt u mee op excursie naar het Stift van Melk, Wenen met Schloss Schönbrunn, het Hongaarse Puszta, prachtig Boedapest, Monumentaal Bratislava met de Martinsdom en Sankt Florian in Linz met een orgelconcert. In Wenen mag een concert in de prachtige Kursalon natuurlijk niet ontbreken. Stuk voor stuk schitterende parels in de kroon van uw Donaucruise. Allemaal inclusief de reissom! Tijdens de excursies maakt u tevens kennis met tradities en proeft u diverse typische lekkernijen. In elke stad geniet u van een sfeervolle ambiance, fonkelende lichtjes en de gezellige kerstsfeer. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit! U reist comfortabel heen vanuit Limburg per luxe De Limburger Reizen touringcar. Er zijn diverse soorten cabines beschikbaar. Uw cruise zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende De Limburger reisbegeleiding. Garantie voor ontspannen op reis! Laat u verwennen tijdens de mooiste dagen van het jaar aan boord van dit luxe hotelschip! Deze reis is enkel rechtstreeks te boeken bij De Limburger Reizen, via onze website, telefonisch of kom langs bij ons op het reisbureau, de koffie staat klaar!

Dag 1 - Limburg - Passau

Vanuit Limburg reist u per luxe touringcar met diverse pauze’s onderweg naar Passau. Voordat u aan boord gaat van uw cruiseschip, verblijft u nog één nacht in Passau.

Na het diner in het hotel kunt u nog de sfeervolle Passauer Christkindlmarkt am St. Stephan Dom bezoeken. Op de kerstmarkt worden de ijssculpturen ’s avonds mooi verlicht en natuurlijk de lokale lekkernijen en kerstversieringen de meer dan 65 kraampjes.

Dag 2 - Inschepen Passau - Emmersdorf

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om een heerlijke wandeling door het oude centrum van Passau naar de Dreifußeck te maken. Bij de Dreiflüsseeck komen drie rivieren uit drie richtingen samen: Donau, Inn en Ilz bieden hier een fascinerend natuurspektakel. Aan de voet van kasteel Niederhaus stroomt de Ilz stroomafwaarts van links de Donau in en kort daarna stroomt de Inn van rechts de Donau in. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het centrum.

Omstreeks 15.30 uur wordt u per touringcar naar uw cruiseschip gebracht. Na het inschepen kunt u het schip gaan verkennen. Vervolgens geniet u van een welkomstdiner aan boord en begint de vaart naar Emmersdorf. Na het diner kunt u de 1e dag gezellig afsluiten in de bar.

Dag 3 - Emmersdorf/Melk - Wenen

Iedere ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord.

Na aankomst in Emmersdorf maakt u een morgenexcursie naar het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen.
De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus.

In de middag varen we van Emmersdorf naar Wenen.

Vanavond geniet u van een Mozart en Straussconcert in de Kursalon. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma in één van historische gebouwen van Wenen.

Dag 4 - Wenen

’s Morgens maakt u, tijdens een excursie per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse.

’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie. ’s avonds varen we verder naar Boedapest.

Dag 5 - Boedapest

De ochtend kunt u doorbrengen aan boord. Na aankomst in Boedapest, kunt u in de middag een tour maken naar de Puszta. Hongarije laat zich vandaag tijdens deze middagexcursie naar het ‘woeste’ platteland, van een heel andere kant beleven. Per touringcar reizen we naar de Lázár Farm, waar u eerst geniet van een traditionele Puszta lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over de Puszta. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.

’s Avonds vieren we kerstavond aan boord met een heerlijk diner.

Dag 6 - Eerste kerstdag in Boedapest

Op deze kerstochtend bezoeken we Boedapest. Tijdens deze ochtendexcursie staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen.
U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. In de middag varen we verder richting Bratislava. Vanavond geniet u van een perfect verzorgd kerstdiner aan boord.

Dag 7 - Tweede kerstdag in Bratislava

Deze 2e kerstdag arriveren we in de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel boven de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad! In de middag varen we verder naar Linz.

Dag 8 - Linz

Geniet van uw ontbijt en neem een ontspannen moment als u over het water naar het prachtige panorama aan de oever kijkt.

’s Middags bezoekt u Sankt Florian. De excursie begint met een prachtig orgelconcert. Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de reguliere kanunniken van Sint-Augustinus. De bijbehorende kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. De kloosterkerk heeft een rijkelijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook staat Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken.
Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de collegiale kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner.

Dag 9 - Passau - Limburg

In de ochtend een laatste uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Vervolgens staat onze luxe touringcar weer gereed om uw comfortabel terug te laten reizen naar Limburg. U zult terugkijken op een geweldige kerstcruise en uitstekend verblijf aan boord!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

HS Amadeus Queen *****

De Amadeus Queen behoort tot de allermooiste hotelschepen van Europa. De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en bij het zwembad is het genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Dat wordt vorstelijk genieten!

Welkom aan boord
Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Ook is er een kapper, massage, fitnessruimte en boordboutique aan boord (aan boord te reserveren en te betalen). De hotelschepen bieden plaats aan 168 – 180 personen.

Cabines als hotelkamers
De royale en comfortabele cabines zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV met video-informatie, radio, telefoon en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een innovatieve panorama schuifraam, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m², met een privé verandabalkon. De C-cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

• A- en B-cabines van 17 m² met panorama schuifraam
• A-suites van maar liefst 26 m² met privé Frans balkon
• Openlucht lounge: River Terrace
• Echte hotellift aan boord
• Gratis fietsen aan boord (beperkt beschikbaar)
• Bouwjaar 2018

Hotel verzorging: Volpension aan boord

KamerToeslag
2-Pers. C-Cabine (16 m²), Haydndek
2-Pers. B-Cabine Economy (17 m²), Straussdek€ 99,-
2-Pers. B-Cabine (17 m²), Straussdek€ 199,-
2-Pers. A-Cabine (17 m²), Mozartdek€ 299,-
2-pers A-Suite (26 m²), Mozartdek (op aanvraag)€ 699,-
Toeslag 1-Pers. C-Cabine (16m2), Haydndek€ 798,-
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Welkom aan boord van het 5-sterren hotelschip Amadeus Queen voor een bijzondere Kerstcruise over de Donau. U bezoekt tijdens deze cruise met een van de modernste hotelschepen van Europa, de mooiste steden in het hart van Europa. Een deskundige gids neemt u mee op excursie naar het Stift van Melk, Wenen met Schloss Schönbrunn, het Hongaarse Puszta, prachtig Boedapest, Monumentaal Bratislava met de Martinsdom en Sankt Florian in Linz met een orgelconcert. In Wenen mag een concert in de prachtige Kursalon natuurlijk niet ontbreken. Stuk voor stuk schitterende parels in de kroon van uw Donaucruise. Allemaal inclusief de reissom! Tijdens de excursies maakt u tevens kennis met tradities en proeft u diverse typische lekkernijen. In elke stad geniet u van een sfeervolle ambiance, fonkelende lichtjes en de gezellige kerstsfeer. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit! U reist comfortabel heen vanuit Limburg per luxe De Limburger Reizen touringcar. Er zijn diverse soorten cabines beschikbaar. Uw cruise zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende De Limburger reisbegeleiding. Garantie voor ontspannen op reis! Laat u verwennen tijdens de mooiste dagen van het jaar aan boord van dit luxe hotelschip! Deze reis is enkel rechtstreeks te boeken bij De Limburger Reizen, via onze website, telefonisch of kom langs bij ons op het reisbureau, de koffie staat klaar!
Dagprogramma

Dag 1 - Limburg - Passau

Vanuit Limburg reist u per luxe touringcar met diverse pauze’s onderweg naar Passau. Voordat u aan boord gaat van uw cruiseschip, verblijft u nog één nacht in Passau.

Na het diner in het hotel kunt u nog de sfeervolle Passauer Christkindlmarkt am St. Stephan Dom bezoeken. Op de kerstmarkt worden de ijssculpturen ’s avonds mooi verlicht en natuurlijk de lokale lekkernijen en kerstversieringen de meer dan 65 kraampjes.

Dag 2 - Inschepen Passau - Emmersdorf

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om een heerlijke wandeling door het oude centrum van Passau naar de Dreifußeck te maken. Bij de Dreiflüsseeck komen drie rivieren uit drie richtingen samen: Donau, Inn en Ilz bieden hier een fascinerend natuurspektakel. Aan de voet van kasteel Niederhaus stroomt de Ilz stroomafwaarts van links de Donau in en kort daarna stroomt de Inn van rechts de Donau in. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het centrum.

Omstreeks 15.30 uur wordt u per touringcar naar uw cruiseschip gebracht. Na het inschepen kunt u het schip gaan verkennen. Vervolgens geniet u van een welkomstdiner aan boord en begint de vaart naar Emmersdorf. Na het diner kunt u de 1e dag gezellig afsluiten in de bar.

Dag 3 - Emmersdorf/Melk - Wenen

Iedere ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord.

Na aankomst in Emmersdorf maakt u een morgenexcursie naar het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen.
De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus.

In de middag varen we van Emmersdorf naar Wenen.

Vanavond geniet u van een Mozart en Straussconcert in de Kursalon. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma in één van historische gebouwen van Wenen.

Dag 4 - Wenen

’s Morgens maakt u, tijdens een excursie per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse.

’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie. ’s avonds varen we verder naar Boedapest.

Dag 5 - Boedapest

De ochtend kunt u doorbrengen aan boord. Na aankomst in Boedapest, kunt u in de middag een tour maken naar de Puszta. Hongarije laat zich vandaag tijdens deze middagexcursie naar het ‘woeste’ platteland, van een heel andere kant beleven. Per touringcar reizen we naar de Lázár Farm, waar u eerst geniet van een traditionele Puszta lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over de Puszta. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.

’s Avonds vieren we kerstavond aan boord met een heerlijk diner.

Dag 6 - Eerste kerstdag in Boedapest

Op deze kerstochtend bezoeken we Boedapest. Tijdens deze ochtendexcursie staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen.
U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. In de middag varen we verder richting Bratislava. Vanavond geniet u van een perfect verzorgd kerstdiner aan boord.

Dag 7 - Tweede kerstdag in Bratislava

Deze 2e kerstdag arriveren we in de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel boven de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad! In de middag varen we verder naar Linz.

Dag 8 - Linz

Geniet van uw ontbijt en neem een ontspannen moment als u over het water naar het prachtige panorama aan de oever kijkt.

’s Middags bezoekt u Sankt Florian. De excursie begint met een prachtig orgelconcert. Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de reguliere kanunniken van Sint-Augustinus. De bijbehorende kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. De kloosterkerk heeft een rijkelijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook staat Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken.
Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de collegiale kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner.

Dag 9 - Passau - Limburg

In de ochtend een laatste uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Vervolgens staat onze luxe touringcar weer gereed om uw comfortabel terug te laten reizen naar Limburg. U zult terugkijken op een geweldige kerstcruise en uitstekend verblijf aan boord!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

HS Amadeus Queen *****

De Amadeus Queen behoort tot de allermooiste hotelschepen van Europa. De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en bij het zwembad is het genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Dat wordt vorstelijk genieten!

Welkom aan boord
Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Ook is er een kapper, massage, fitnessruimte en boordboutique aan boord (aan boord te reserveren en te betalen). De hotelschepen bieden plaats aan 168 – 180 personen.

Cabines als hotelkamers
De royale en comfortabele cabines zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV met video-informatie, radio, telefoon en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een innovatieve panorama schuifraam, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m², met een privé verandabalkon. De C-cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

• A- en B-cabines van 17 m² met panorama schuifraam
• A-suites van maar liefst 26 m² met privé Frans balkon
• Openlucht lounge: River Terrace
• Echte hotellift aan boord
• Gratis fietsen aan boord (beperkt beschikbaar)
• Bouwjaar 2018

Hotel verzorging: Volpension aan boord

KamerToeslag
2-Pers. C-Cabine (16 m²), Haydndek
2-Pers. B-Cabine Economy (17 m²), Straussdek€ 99,-
2-Pers. B-Cabine (17 m²), Straussdek€ 199,-
2-Pers. A-Cabine (17 m²), Mozartdek€ 299,-
2-pers A-Suite (26 m²), Mozartdek (op aanvraag)€ 699,-
Toeslag 1-Pers. C-Cabine (16m2), Haydndek€ 798,-
Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Passau v.v.
 • Eén overnachting in 4 sterren hotel in Passau o.b.v. half pension
 • Volpension verzorging aan boord (ontbijt, lunch (kerst)diner en midnight-snack)
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant incl. water tijdens de maaltijd
 • Koffie of thee in de middag
 • Welkomstcocktail
 • Welkomstdiner
 • Captains Gala Dinner
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Excursies o.l.v. deskundige gids en Quiet Vox systeem (oortjes)
 • Excursie naar het historische Stift van Melk
 • Mozart en Straussconcert in de Kursalon in Wenen (A-klasse concertkaart)
 • Excursie Wenen incl.Weense lekkernij
 • Bezoek aan Schloss Schönbrunn
 • Excursie Hongaarse Puszta incl. traditionele lunch en folkloreshow
 • Excursie Boedapest incl. lokale proeverij
 • Excursie monumentaal Bratislava incl. bezoek en entree Martinsdom
 • Excursie Sankt Florian met orgelconcert incl. entree en rondleiding
 • Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
 • De Limburger Reizen reisbegeleider gedurende de gehele reis
 • Gratis WiFi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeslagen voor andere type accommodaties (op aanvraag beschikbaar, zie hotelinformatie)
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Overige informatie

 • U dient voor deze excursies goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
 • Programmavolgorde- en wijzigingen onder voorbehoud
 • Maximaal 25 personen per reisgroep