Beleef “The most wonderfull time of the year” & alle highlights!

Bus - vlieg

Reis met De Limburger Reizen mee naar de bruisende stad New York, we hebben gekozen voor de maand december, waarin de stad betoverend mooi is en uitbundig versierd en opgetuigd in aanloop naar de “The most wonderful time of the year”. De stad is altijd al mooi verlicht, echter in de periode voor kerst is het echt een uitbundig sprookje. Wij zijn enorm trots op dit uitgebreide en complete excursieprogramma onder leiding van onze in New York woonachtige Nederlandstalige gids die u alles laat zien en vele inside informatie zal geven. Uiteraard gaan we langs beroemde bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square, 9/11 Memorial, Wall Street. Echter in deze kerstperiode is het natuurlijk heel speciaal om een echte Gospel mis in Harlem bij te wonen. Natuurlijk vergeten we de nieuwe One World wolkenkrabber met observatie dek op de 102e verdieping niet. Ook een bezoek aan het uitbundig versierde en typische Brooklyn Heights is een echte must. Natuurlijk mag een foto bij de beroemde grote versierde kerstboom bij Rockefeller Center niet ontbreken! U heeft ook voldoende vrije tijd om mooie wandelingen te maken door Central Park, een museum te bezoeken of te winkelen in een van de warenhuizen zoals Macy’s of bij de beroemde speelgoedwinkel Schwarz om uw kerst inkopen te doen. Kortom we laten u enorm veel zien tijdens deze 6- daagse trip naar New York, een stad die dag en nacht leeft! U moet dit echt beleven en meemaken! Uiteraard volledig begeleid door een van onze eigen reisbegeleiders, die indien gewenst u met raad en daad kan bijstaan. Lees het uitgebreide reisprogramma en bekijk de filmpjes en foto's voor inspiratie! New York City Welcomes You Always!
 

Dag 1 - Limburg - New York, BUMBO en Manhattan

Vanuit uw Limburgse opstapplaats met een luxe touringcar naar de luchthaven. We vliegen rechtstreeks naar de luchthaven van New York JFK waar ’s middags de aankomst gepland staat (het is 6 uur eerder in New York). Na aankomst staan een touringcar en lokale gids op ons te wachten en gaan we kennis maken met The Big Apple. Via het hippe Brooklyn en een wandeling over de gelijknamige Brooklyn Bridge, met mooi uitzicht op de skyline van Manhattan, rijden we naar ons hotel, dat centraal gelegen is in Manhattan, het centrum van New York City. In de namiddag wandelen we door Manhattan voor een eerste indruk van deze geweldige stad. Vanavond is ter vrije besteding, de een zal gaan rusten, de ander kan het avond- en nachtleven van New York opzoeken. U reist eenvoudig per metro door de stad, of maak gebruik van een van de vele bekende gele taxi’s.

U ontvangt van ons een 5-daagse metrokaart, aangezien wij met onze gids veel reizen per metro, maar u ook zelf tijdens uw vrije tijd gemakkelijk door de hele stad kunt reizen.

Dag 2 - Dutch Heritage Tour, 9/11 Memorial, Vrijheidsbeeld

Na een American Breakfast in ons hotel starten we aan de Dutch Heritage Tour door het centrum van Lower Manhattan. Per metro gaan we met de gids naar Battery Park. Daarna lopen we  langs Wall Street, Trinity Church, 9/11 Memorial en museumbezoek oftewel Ground Zero, het World Financial Center en het nieuwe station Oculus van architect Calatrava. We eindigen met een bezoek aan One World Observatory, waar u vanaf de bovenste verdieping een waanzinnig uitzicht heeft. Het observatiedek beschikt over drie verdiepingen, elk met een 360 graden uitzicht over New York, Brooklyn, Staten Island en New Jersey. Tussen de middag maken we een pauze om te lunchen (exclusief) in de leuke food hall Chelsea Market met uitzicht op de Hudson. ‘s Middags gaan we per boot naar het Statue of Liberty (het vrijheidsbeeld, HET symbool van de Verenigde Staten) en Ellis Island voor een bezoek. De resterende middag en avond is geheel ter vrije besteding. Gaat u winkelen, bv. kerstinkopen bij de beroemde speelgoedzaak van FAO Schwarz of een van de warenhuizen? Een drankje doen in een gezellige hippe bar of een bezoek brengen aan een van de beroemde Broadway shows (wij kunnen deze op aanvraag voor u reserveren).

Dag 3 - Midtown Manhattan en Dykers Height

Vandaag bezoeken we Midtown Manhattan. We bekijken onder andere de hoogtepunten in Central Park, de groene long van de stad, wandelen naar 5th Avenue met o.a. de Trump Tower, The Plaza Hotel en Tiffany’s. Vervolgens bezoeken we Grand Central, The Public Library en kunt u een bezoek brengen aan Rockefeller Center met observatieplatform en Times Square, het plein met de tientallen felle led schermen en de raarste figuren waar u mee op de foto kunt, en waar de meeste selfies van de stad worden gemaakt, wordt ook wel ‘the Crossroads of the World’ genoemd. Tijdens deze wandeling ziet u ook de prachtigste kerst etalages van Bergdorf Goodman en Macy’s en de lichtshow van Saks 5th Avenue. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar Dyker Heights in Brooklyn, hier zien we de meest “echt uitbundig Amerikaans” versierde huizen, vol met kerstlichtjes, versieringen, sneeuwvlokken en kerstmannen. Dyker Heights is de wijk waar deze traditie uitgebreid wordt gevierd. Deze avond is grotendeels ter vrije beschikking, u heeft ondertussen zoveel van de stad gezien dat u zeker een leuk restaurant of activiteit kunt kiezen uit de duizenden mogelijkheden. Uw gids gaat u ook tal van tips geven.

 

Dag 4 - Harlem Gospel Tour en vrije middag/avond

Deze zondagochtend gaan we met de metro naar de wijk Harlem in Uptown NYC voor een rondwandeling en komt u meer te weten over de geschiedenis en vele culturen in deze wijk. Daarna bezoek aan een traditionele gospeldienst. U kunt mee swingen, dansen en wellicht zingen?! Samen met onze gids terug naar Manhattan, waarna u de rest van de middag en avond vrij bent. Breng zeker ook een bezoek aan het hippe SoHo met vele leuke winkels, het bijzondere Chinatown waar zo’n 700.000 Chinezen wonen en een echte Chinese cultuur heerst of sluit de dag af met een etentje in Little Italy. Uw gids informeert u graag over de vele mogelijkheden die de stad u biedt!

Dag 5 - Vrije ochtend/voormiddag, transfer en terugvlucht

Deze ochtend en voormiddag heeft u nog ter vrije besteding. Gaat u nog even cultuur opsnuiven, een wandeling maken door de “streets”, de laatste inkopen doen of rustig genieten in een van de cafés met uitzicht op het drukke leven van “the city that never sleeps”. De transfer naar de luchthaven per touringcar staat pas gepland in de middag, uw bagage kunt u tot die tijd in het bagagedepot van het hotel laten. We vliegen vanuit JFK naar de luchthaven van Brussel (onder voorbehoud), aan boord krijgt u nog een maaltijd.

Dag 6 - Landing en Thuisreis

’s Morgens landen we op de luchthaven, na het ophalen van onze bagage terug per touringcar naar onze Limburgse opstapplaatsen. We kijken samen terug naar onvergetelijke momenten in “the Big Apple”!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Holiday Inn Manhattan-Financial District

We overnachten in dit centraal gelegen goed verzorgde 4* hotel in het zuiden van Manhattan, vlakbij de vele bezienswaardigheden, One World Observatory, Wall Street, Battery Parc en een metrostation. Uw kamer is altijd comfortabel ingericht met kingside bed en beschikt over gratis WiFi. In de omgeving van het hotel zijn veel (internationale) restaurants en bars, voor ieder wat wils!

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 626,-
Tweepersoonskamer (2 bedden)€ 48,-

Website Holiday Inn Manhattan-Financial District

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Reis met De Limburger Reizen mee naar de bruisende stad New York, we hebben gekozen voor de maand december, waarin de stad betoverend mooi is en uitbundig versierd en opgetuigd in aanloop naar de “The most wonderful time of the year”. De stad is altijd al mooi verlicht, echter in de periode voor kerst is het echt een uitbundig sprookje. Wij zijn enorm trots op dit uitgebreide en complete excursieprogramma onder leiding van onze in New York woonachtige Nederlandstalige gids die u alles laat zien en vele inside informatie zal geven. Uiteraard gaan we langs beroemde bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square, 9/11 Memorial, Wall Street. Echter in deze kerstperiode is het natuurlijk heel speciaal om een echte Gospel mis in Harlem bij te wonen. Natuurlijk vergeten we de nieuwe One World wolkenkrabber met observatie dek op de 102e verdieping niet. Ook een bezoek aan het uitbundig versierde en typische Brooklyn Heights is een echte must. Natuurlijk mag een foto bij de beroemde grote versierde kerstboom bij Rockefeller Center niet ontbreken! U heeft ook voldoende vrije tijd om mooie wandelingen te maken door Central Park, een museum te bezoeken of te winkelen in een van de warenhuizen zoals Macy’s of bij de beroemde speelgoedwinkel Schwarz om uw kerst inkopen te doen. Kortom we laten u enorm veel zien tijdens deze 6- daagse trip naar New York, een stad die dag en nacht leeft! U moet dit echt beleven en meemaken! Uiteraard volledig begeleid door een van onze eigen reisbegeleiders, die indien gewenst u met raad en daad kan bijstaan. Lees het uitgebreide reisprogramma en bekijk de filmpjes en foto's voor inspiratie! New York City Welcomes You Always!
 
Dagprogramma

Dag 1 - Limburg - New York, BUMBO en Manhattan

Vanuit uw Limburgse opstapplaats met een luxe touringcar naar de luchthaven. We vliegen rechtstreeks naar de luchthaven van New York JFK waar ’s middags de aankomst gepland staat (het is 6 uur eerder in New York). Na aankomst staan een touringcar en lokale gids op ons te wachten en gaan we kennis maken met The Big Apple. Via het hippe Brooklyn en een wandeling over de gelijknamige Brooklyn Bridge, met mooi uitzicht op de skyline van Manhattan, rijden we naar ons hotel, dat centraal gelegen is in Manhattan, het centrum van New York City. In de namiddag wandelen we door Manhattan voor een eerste indruk van deze geweldige stad. Vanavond is ter vrije besteding, de een zal gaan rusten, de ander kan het avond- en nachtleven van New York opzoeken. U reist eenvoudig per metro door de stad, of maak gebruik van een van de vele bekende gele taxi’s.

U ontvangt van ons een 5-daagse metrokaart, aangezien wij met onze gids veel reizen per metro, maar u ook zelf tijdens uw vrije tijd gemakkelijk door de hele stad kunt reizen.

Dag 2 - Dutch Heritage Tour, 9/11 Memorial, Vrijheidsbeeld

Na een American Breakfast in ons hotel starten we aan de Dutch Heritage Tour door het centrum van Lower Manhattan. Per metro gaan we met de gids naar Battery Park. Daarna lopen we  langs Wall Street, Trinity Church, 9/11 Memorial en museumbezoek oftewel Ground Zero, het World Financial Center en het nieuwe station Oculus van architect Calatrava. We eindigen met een bezoek aan One World Observatory, waar u vanaf de bovenste verdieping een waanzinnig uitzicht heeft. Het observatiedek beschikt over drie verdiepingen, elk met een 360 graden uitzicht over New York, Brooklyn, Staten Island en New Jersey. Tussen de middag maken we een pauze om te lunchen (exclusief) in de leuke food hall Chelsea Market met uitzicht op de Hudson. ‘s Middags gaan we per boot naar het Statue of Liberty (het vrijheidsbeeld, HET symbool van de Verenigde Staten) en Ellis Island voor een bezoek. De resterende middag en avond is geheel ter vrije besteding. Gaat u winkelen, bv. kerstinkopen bij de beroemde speelgoedzaak van FAO Schwarz of een van de warenhuizen? Een drankje doen in een gezellige hippe bar of een bezoek brengen aan een van de beroemde Broadway shows (wij kunnen deze op aanvraag voor u reserveren).

Dag 3 - Midtown Manhattan en Dykers Height

Vandaag bezoeken we Midtown Manhattan. We bekijken onder andere de hoogtepunten in Central Park, de groene long van de stad, wandelen naar 5th Avenue met o.a. de Trump Tower, The Plaza Hotel en Tiffany’s. Vervolgens bezoeken we Grand Central, The Public Library en kunt u een bezoek brengen aan Rockefeller Center met observatieplatform en Times Square, het plein met de tientallen felle led schermen en de raarste figuren waar u mee op de foto kunt, en waar de meeste selfies van de stad worden gemaakt, wordt ook wel ‘the Crossroads of the World’ genoemd. Tijdens deze wandeling ziet u ook de prachtigste kerst etalages van Bergdorf Goodman en Macy’s en de lichtshow van Saks 5th Avenue. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar Dyker Heights in Brooklyn, hier zien we de meest “echt uitbundig Amerikaans” versierde huizen, vol met kerstlichtjes, versieringen, sneeuwvlokken en kerstmannen. Dyker Heights is de wijk waar deze traditie uitgebreid wordt gevierd. Deze avond is grotendeels ter vrije beschikking, u heeft ondertussen zoveel van de stad gezien dat u zeker een leuk restaurant of activiteit kunt kiezen uit de duizenden mogelijkheden. Uw gids gaat u ook tal van tips geven.

 

Dag 4 - Harlem Gospel Tour en vrije middag/avond

Deze zondagochtend gaan we met de metro naar de wijk Harlem in Uptown NYC voor een rondwandeling en komt u meer te weten over de geschiedenis en vele culturen in deze wijk. Daarna bezoek aan een traditionele gospeldienst. U kunt mee swingen, dansen en wellicht zingen?! Samen met onze gids terug naar Manhattan, waarna u de rest van de middag en avond vrij bent. Breng zeker ook een bezoek aan het hippe SoHo met vele leuke winkels, het bijzondere Chinatown waar zo’n 700.000 Chinezen wonen en een echte Chinese cultuur heerst of sluit de dag af met een etentje in Little Italy. Uw gids informeert u graag over de vele mogelijkheden die de stad u biedt!

Dag 5 - Vrije ochtend/voormiddag, transfer en terugvlucht

Deze ochtend en voormiddag heeft u nog ter vrije besteding. Gaat u nog even cultuur opsnuiven, een wandeling maken door de “streets”, de laatste inkopen doen of rustig genieten in een van de cafés met uitzicht op het drukke leven van “the city that never sleeps”. De transfer naar de luchthaven per touringcar staat pas gepland in de middag, uw bagage kunt u tot die tijd in het bagagedepot van het hotel laten. We vliegen vanuit JFK naar de luchthaven van Brussel (onder voorbehoud), aan boord krijgt u nog een maaltijd.

Dag 6 - Landing en Thuisreis

’s Morgens landen we op de luchthaven, na het ophalen van onze bagage terug per touringcar naar onze Limburgse opstapplaatsen. We kijken samen terug naar onvergetelijke momenten in “the Big Apple”!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Holiday Inn Manhattan-Financial District

We overnachten in dit centraal gelegen goed verzorgde 4* hotel in het zuiden van Manhattan, vlakbij de vele bezienswaardigheden, One World Observatory, Wall Street, Battery Parc en een metrostation. Uw kamer is altijd comfortabel ingericht met kingside bed en beschikt over gratis WiFi. In de omgeving van het hotel zijn veel (internationale) restaurants en bars, voor ieder wat wils!

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 626,-
Tweepersoonskamer (2 bedden)€ 48,-

Website Holiday Inn Manhattan-Financial District

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Venray- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer naar Brussel Airport v.v. vanuit Limburgse opstapplaatsen
 • Vlucht Brussel - New York JFK v.v. (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Inclusief 23 kg bagage
 • Lokale bustransfers van/naar JFK Airport in New York
 • Overnachting in een goed verzorgd 4* hotel met dagelijks ontbijt in Manhattan
 • 2x ½ dag en 2 hele dag excursie
 • Nederlandstalige lokale ervaren gids
 • Metrokaart voor 5 dagen
 • Statue of Liberty (vrijheidsbeeld)
 • Ellis eiland Boottocht + bezoek
 • Gospel uitvoering in Harlem
 • Entree One World Observatory
 • 9/11 Museum entreeticket
 • Eigen De Limburger Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten à € 29,50 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Lokale fooien voor bediening horeca (ca. 10% per bestelling)

Overige informatie

 • U ontvangt van ons een 5-daagse metrokaart, aangezien wij met onze gids veel reizen per metro, maar u ook zelf tijdens uw vrije tijd gemakkelijk door de hele stad kunt reizen.
 • Het betreft een intensieve reis, geschikt voor mensen die goed ter been zijn
 • Medicijnen mee op reis? Voor sommige medicijnen heeft u een verklaring nodig, wij verwijzen u hiervoor naar de website van het Centraal Administratiekantoor: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
 • Paspoort dient 6 maanden na terugkomst geldig te zijn
 • ESTA verklaring voor inreis (visum) dient u maximaal 3 weken voor vertrek aan te vragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta . Indien gewenst kunnen wij u hierbij helpen. Kosten van de ESTA aanvraag zijn ca. € 22,50 per persoon
 • Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen en volgorde
 • Minimum aantal deelnemers: 20